Πολιτική|12.07.2022 08:18

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «στροφές» Μητσοτάκη στο θέμα των εκλογών δείχνουν την ήττα του - Σήμερα ομιλία Τσίπρα στο Περιστέρι

Βούλα Κεχαγιά

Κανένας δεν πιστεύει τον πρωθυπουργό ότι το εννοεί όταν επαναλαμβάνει ότι προτίθεται να εξαντλήσει την τετραετία, όπως θεωρούν στην Κουμουνδούρου. Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να πείσει ακόμη και τους δικούς του βουλευτές ή και τους υπουργούς πως δεν θα ξανακάνει ακόμη μία θεαματική στροφή προκηρύσσοντας πρόωρες ουδείς τον πιστεύει.

Άλλωστε σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πισωγυρίσματα, οι στροφές και οι «κωλοτούμπες» του πρωθυπουργού στο θέμα του χρόνου των εκλογών οφείλονται στη διαπίστωσή του πως δεν πρόκειται να τις κερδίσει -ότι δηλαδή δεν υπάρχει για τη ΝΔ και τον ίδιο δημοσκοπικό ξέφωτο- και σε μία τελευταία προσπάθειά του να μπορέσει να γυρίσει το παιχνίδι.

Το οποίο δημοσκοπικά τουλάχιστον με βάση τις αναλύσεις που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας για την κυβερνητική παράταξη, καθώς οι κυλιόμενες μετρήσεις που διαβάζουν πυκνά στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν φθορά και επιδείνωση της κυβερνητικής εικόνας στα μάτια της κοινωνίας.

Ως εκ τούτου όσα αναφέρει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για πολιτική σταθερότητα ελάχιστα σημαίνουν για την αξιωματική αντιπολίτευση που επιμένει ότι ο πρωθυπουργός δυναμιτίζει την απλή αναλογική ακριβώς γιατί φοβάται την δυνατότητα συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προετοιμάζονται για την αποψινή-μεγάλη θέλουν να πιστεύουν- συγκέντρωση του κόμματός τους στο Περιστέρι με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, στοιχείο που καταδεικνύει την απροθυμία τους να διακόψουν έστω και προσωρινά τον άτυπο προεκλογικό αγώνα που έχει ξεκινήσει η Κουμουνδούρου.

Τυπικά η αποψινή εκδήλωση γίνεται για την υποδοχή των χιλιάδων νέων μελών στις οργανώσεις της Δυτικής Αθήνας, επί της ουσίας όμως είναι μία προεκλογική συγκέντρωση που ενδεχομένως να έχει και το χαρακτήρα μίας πραγματικής δημοσκόπησης στην κοινωνία που δίνει την μάχη της καθημερινότητας για την επιβίωσή της μπροστά στο δυσθεώρητο κύμα ακρίβειας που την απειλεί. Το προσκλητήριο συμμετοχής στην εκδήλωση στο μετρό Περιστερίου είναι παναττικό, η κινητοποίηση μεγάλη και όπως αναφέρουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η διάθεση αγωνιστική.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωπικός γιατρός: Στις 500 έφθασαν οι εγγραφές των γιατρών – Προς αναβολή οι «ποινές» για τους πολίτες

ΑΠΘ: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πίσω από τους πυροβολισμούς βλέπει ο πρύτανης - Πώς μπήκαν στο campus οι δράστες

Τύμβος Μαραθώνα - Ραμνούντας - Αμφιαράειο: Μετά από 7.000 χρόνια ανοίγει ο δρόμος που θα ενώσει τα τρία κέντρα της αρχαιότητας

Όλα τέλειωσαν: Σημειώματα αυτοκτονίας πασίγνωστων ανθρώπων που προκάλεσαν αίσθηση - Από τον Λιαντίνη στον Μποντλέρ


ειδήσεις τώραεκλογέςΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας