Πολιτική|16.07.2022 17:23

Καλαμάτα: Τι απαντά το ΥΠΠΟΑ για την αποχώρηση της Μενδώνη πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Χορού

Newsroom

«Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το υπουργείο καταγγέλλει ότι  «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια»  και διαμηνύει πως «Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Καλαμάτα: Αποχώρησε η Μενδώνη πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Χορού - Πανό «οι βιαστές στη φυλακή» από τους καλλιτέχνες

H υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποχώρησε λίγα λεπτά πριν ανοίξει η αυλάια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «μάλλον μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις (σ.σ. αναφέρεται στην απελευθέρωση του Δημήτρη Λιγνάδη πορότι κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων), δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών. Στο τέλος της παράστασης  οι καλλιτέχνες εμφάνισαν πανό το οποίο έγραφε στα αγγλικά «οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή».

Η ανάρτηση Χαρίτση

«Εκπληκτική έναρξη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απόψε με την συγκλονιστική παράσταση Triptych της βελγικής ομάδας PEEPING TOM.

Η κ. Μενδώνη παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επέλεξε να αποχωρήσει ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Μάλλον, μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις, δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών.

Με το πανό που σήκωσαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες στο τέλος της παράστασης και που προφανώς αποθεώθηκαν από το κοινό, δικαίωσαν την απόφαση της...»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με αναζωπυρώσεις - Εκκενώσεις σπιτιών και ριπές ανέμων 10 μποφόρ

Αλκοολούχα ποτά: Ανακάμπτουν οι πωλήσεις - Η επίδραση του τουρισμού

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Συγκίνηση και τιμές στην κηδεία του Έλληνα πιλότου που σκοτώθηκε

Τεντόγλου στο Open Sport λίγες ώρες πριν τον τελικό: «Θέλω χρυσό στο Παγκόσμιο, είναι το μόνο που μου λείπει»

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑυπουργείο Πολιτισμού και ΑθλητισμούΔιεθνές Φεστιβάλ Χορού ΚαλαμάταςΔημήτρης ΛιγνάδηςΑλέξης ΧαρίτσηςΛίνα Μενδώνη