Πολιτική|18.07.2022 19:10

Συρίγος: «Δεν κάνεις αντίσταση τραγουδώντας αντάρτικα σε καθεστώς δημοκρατίας»

Newsroom

Νέα δήλωση που προκαλεί αντιδράσεις έκανε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πριν καλά-καλά κοπάσει ο θόρυβος από εκείνες για τις «μυθικές διαστάσεις του Πολυτεχνείου». Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός χαρακτήρισε «πρόβλημα για την δημοκρατία» το άκουσμα αντάρτικων τραγουδιών στις συναυλίες της μεταπόλιτευσης.

«Ίσως να μην αναφερόμουν στα αντάρτικα που τραγουδάγανε σε ταβέρνες με παϊδάκια. Ως εκεί. Αλλά ότι τραγούδαγαν αντάρτικα σε στάδια ... είχα πάει κι εγώ ως μαθητής. Μου άρεσαν ... αλλά δεν θεωρεί κανείς ότι κάνεις αντίσταση τραγουδώντας αντάρτικα σε καθεστώς Δημοκρατίας. Αντίσταση κάνεις όταν τραγουδάς αντάρτικα την ώρα που είναι ο κίνδυνος, ο Γερμανός μέσα στη χώρα. Όλα αυτά σε καθεστώς Δημοκρατίας είναι προβλήματα για τη Δημοκρατία», είπε ο κ. Συρίγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, επέμεινε ότι «υπάρχει το Πολυτεχνείο το '73 ως γεγονός, η πιο μαζική, λαϊκή αντίσταση στη Δικτατορία, με μεγάλες ομάδες λαού της Αθήνας δίπλα στους φοιτητές. Γι' αυτό και αντιδρά τόσο βίαια η Χούντα και έχουμε και νεκρούς. Έχουμε και το Πολυτεχνείο όπως διαμορφώθηκε μετά. Το κακό είναι ότι το Πολυτεχνείο, ένα "εξεγερμένο Πολυτεχνείο", ένα "πανεπιστήμιο σε διαρκή εξέγερση" είναι το πρότυπο της Αριστεράς όλα τα υπόλοιπα χρόνια».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άγγελος Συρίγοςεξέγερση Πολυτεχνείου