Πολιτική|18.07.2022 20:50

Τουρκία: Ο Ερντογάν εκβιάζει ξανά το ΝΑΤΟ και τη Σουηδία - Θα παγώσουμε τη διαδικασία ένταξης

Newsroom

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να στεγνώσουν τα μελάνια των εκπροσωπών της Σουηδίας και της Φινλανδίας για την ένταξη των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ μετά από εβδομάδες συνεχιζόμενων «παζαριών» της συμμαχίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντoγάν για να άρει το βέτο που είχε θέσει και να δεχτεί την είσοδο των νέων μελών και ο πρόεδρος της Τουρκίας δημιουργεί νέο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα εκβιάζει ξανά για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με αφορμή την άρνηση της χώρας να εκδώσει την Αμινέ Κακαμπάβε, που είναι μία από τους 70 και πλέον πολίτες κουρδικής καταγωγής που ζητεί η Τουρκία γιατί είναι κατά την Άγκυρα «σύμμαχοί των Γκιουλενιστών».

«Μετά την αποδοχή των όρων που θέσαμε στο τραπέζι για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μοιραστήκαμε την υπό όρους έγκρισή μας με τις χώρες μέλη», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά τη λήξη του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω για άλλη μία φορά, ότι εάν αυτές οι χώρες δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκπληρώσουν τους όρους μας, θα παγώσουμε τη διαδικασία ένταξης», υπογράμμισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΣουηδίαΝΑΤΟειδήσεις τώρα