Πολιτική|19.07.2022 07:30

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για το φορτίο του Antonov ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Τα 3 ερωτήματα που θέτει

Βούλα Κεχαγιά

Άμεσες και καθαρές απαντήσεις αναφορικά με το φορτίο του ουκρανικού Antonov που κατέπεσε στην περιοχή της Καβάλας αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαπιστώνοντας κενά σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των ελληνικών αρχών σε σχέση με το στρατιωτικό υλικό που μετέφερε.

Η Κουμουνδούρου δεν κρύβει την ανησυχία της καθώς η ίδια η Ιντερπόλ προειδοποιεί πως υπάρχει κίνδυνος τα όπλα αυτά να σχεδιαζόταν να καταλήξουν στην μαύρη αγορά την ίδια ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα και οι πληροφορίες σε σχέση με το ουκρανικό αεροσκάφος που κατέπεσε στη χώρα μας μαζί με 12 τόνους πυρομαχικά. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει τρία καίρια ερωτήματα: α. Ποιο ήταν το πραγματικό φορτίο και το “επικίνδυνο υλικό”; β. Γιατί δεν υπήρχε ενημέρωση για το φορτίο του ουκρανικού Antonov; και γ. ποια ήταν η πραγματική προέλευση και ποιος ο πραγματικός τελικός προορισμός του φορτίου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπενθυμίζει επιπλέον καθόλου τυχαία ότι ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης με προσωπική του απόφαση και χωρίς να έχουν προηγηθεί αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ συνεχίζει να στέλνει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία εμπλέκοντας την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τόσο σε συνεντεύξεις του όσο και εντός της Βουλής είχε εκφράσει την απορία του για την μονομερή απόφαση του πρωθυπουργού να αποστείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αναρωτιέμαι, ποια η σκοπιμότητα η Ελλάδα από διαρκώς εμπλεκόμενη σε πρωτοβουλίες Ειρήνης να μετατρέπεται σε εμπλεκόμενη του πολέμου. Σε τέτοιες ώρες εθνικής ευθύνης δεν επιτρέπονται επιπολαιότητες ακόμη κι αν τα κίνητρά σας είναι τα πιο ευγενή. Και δεν επιτρέπετε να αποφασίζετε από μόνος σας. Ενός ανδρός αρχή δεν υπάρχει στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες υπάρχει και είδαμε πού οδήγησε αυτό”.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας είχε προειδοποιήσει ότι τα όπλα με τελικό παραλήπτη την Ουκρανία είναι άγνωστο αν θα καταλήξουν στα σωστά χέρια σημειώνοντας : “Σε τέτοιες ώρες ευθύνης δεν επιτρέπονται επιπολαιότητες”.
Τη διαφωνία του για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία είχε εκφράσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον νέο Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα μας κ. Τζωρτζ Τσούνη.

Αλέξης ΤσίπραςΚαβάλαπτώση αεροπλάνουΣΥΡΙΖΑαεροσκάφοςειδήσεις τώρα