Πολιτική|19.07.2022 13:42

Μητσοτάκης σε Βουλή: Να διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε ένα «μακελειό» χυδαιότητας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το «παρών» επί του νομοσχεδίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μακάρι να είχε ευρύτερη συναίνεση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να κρυφτεί πίσω από το παρών Δεν υπάρχουν προβλήματα που ταλαιπωρούν μόνο ειδικές ομάδες, αλλά μας απασχολούν όλους. Ενα ζήτημα της εποχής μας όπως η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή πρέπει να συζητείται ανοιχτά», είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι μέσω του νομοσχεδίου δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες ζευγάρια να τεκνοποιήσουν. Παράλληλα, όπως είπε διευρύνεται ο χρόνος για μία γυναίκα, για ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδί με προσοχή στην υγεία της γυναίκας ενώ πλέον και η γυναίκα αποκτά το δικαίωμα να καταψύχει τα ωάρια της. «Αίρεται η οπισθοδρομική προϋπόθεση να δίνει συγκατάθεση ο σύζυγος, ή ο πρώην σύζυγος, ή ο τέως σύζυγος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας να αναφέρεται στις διατάξεις που προωθούνται με το σχέδιο νόμου υπογράμμισε ότι πλέον καταργούνται διακρίσεις και λύνονται προβλήματα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου και παράλληλα ιδρύεται μονάδα για τους θετικούς σε HIV συμπολίτες μας. Μιλώντας για όσα άκουσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης των φορέων σημείωσε ότι λυπήθηκε για τα λάθη του παρελθόντος, επειδή μας έλειπε η γνώση και η τόλμη.

«Δεν πρόκειται μόνο για παρεμβάσεις, αλλά για τομές στην καθημερινότητα για όλους τους ανθρώπους, αλλαγές με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα», υπογράμμισε με νόημα.

Μάλιστα, ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο νέο πρόγραμμα για τις μαστογραφίες αποκαλύπτοντας ότι έχουν ήδη ενημερωθεί με sms 100.000 γυναίκες για να κάνουν μαστογραφία και έχουν γίνει ήδη οι 4.000 μαστογραφίες σε δημόσιες ή ιδιωτικές δομές.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός κάλεσε την αξιωματική να κάνει ένα μικρό βήμα και να υπερβεί στο κλίμα της τοξικότητας το οποίο δυστυχώς πια έχει διαβρώσει, όπως είπε όλο το πολιτικό διάλογο λίγες μέρες πριν γιορτάσουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. «Είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον σε μια συγκυρία με πολύ δύσκολες εξωτερικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν να ανοίγουν εσωτερικές πηγές. Έχουμε ανάγκη από ενότητα όχι από χυδαιότητα έχουμε ανάγκη από ευθυκρισία και ευαισθησία όχι από υποκρισία σε όλα αυτά. Ας διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε ένα μακελειό χυδαιότητας. Διαφορετικά να είστε σίγουροι ότι η ίδια η δημοκρατία θα εξοστρακίσει ξανά στο περιθώριο αυτούς που στην πράξη την υπονομεύουν», είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήΝέα Δημοκρατία