Πολιτική|25.07.2022 13:32

Τι απάντησε ο Οικονόμου για το ενδεχόμενο εμπρησμών πίσω από τις φωτιές – Τι είπε για την πρόταση της Κομισιόν για το φυσικό αέριο

Newsroom

Εξαίρεση από την οριζόντια μείωση κατά 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου, όπως προβλέπει το σχέδιο της Ε.Ε., αναμένεται να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.« Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας (σ.σ. η πρόταση). Θα επιδιώξουμε εξαίρεση», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στις φωτιές που μαίνονται στη χώρα μας. 

Οικονόμου: Παγκόσμιο φαινόμενο οι πυρκαγιές - Τι είπε για το ενδεχόμενο εμπρησμού

«Οι πιο πολλές φωτιές αντιμετωπίζονται με άμεση ανταπόκριση από τις επίγειες και τις εναέριες δυνάμεις», υπογράμμισε με νόημα και απαντώντας ουσιαστικά στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί.  «Οι πυρκαγιές είναι παγκόσμιο φαινόμενο, και σαφώς η εικόνα φέτος είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Δεν θριαμβολογούμε, δεν κομπάζουμε, αλλά δεν θεωρητικολογούμε. Έχουμε καταφέρει να μην θρηνούμε θύματα και να μπορούμε να τις θέτουμε υπό έλεγχο πιο γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια ώρα, επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την περιοδεία του στην Πεντέλη. «Πήρε την απάντηση από τους δημάρχους που ξέρουν περιοχή τους. Αυτό που έχει σημασία για την κυβέρνηση και τους πολίτες είναι ότι για κάθε ζημιά η κυβέρνηση θα λάβει πρόνοια για αποζημιώσεις και στήριξη. Καλό είναι να μην είμαστε υπερβολικοί, να μην καταστροφολογεί κανείς. Δεν είναι πολιτικό ζήτημα οι φυσικές καταστροφές. Το βλέπουμε να συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Το βασικό είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές και να υπάρχει στήριξη», σημείωσε. 

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενου εμπρησμού τόνισε ότι «όλα διερευνώνται», αλλά όπως είπε  υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, όπως στην Ηλεία. «Επιλαμβάνεται και ο κ. Θεοδωρικάκος», τόνισε. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φυσικό αέριοεμπρησμόςειδήσεις τώρακυβέρνησηφωτιά τώραφωτιάΓιάννης Οικονόμου