Πολιτική|26.07.2022 14:13

Οικονόμου για ισχυρισμό Πλεύρη ότι ο Τσίπρας πήγε στο προεδρικό ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα: Τα πρωτόκολλα δεν έχουν αλλάξει

Newsroom

Θέση για τον ισχυρισμό του Θάνου Πλεύρη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετέβη χωρίς μάσκα στη δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο ενώ έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα λόγω νόσησης με κορονοϊό πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

Οικονόμου: Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα

«Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος που κολλάει κορονοϊό και το πότε πρέπει να βγαίνει από την καραντίνα και να έχει δημόσια δραστηριότητα. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας είναι γνώστης αυτών των πρωτοκόλλων και τα έχει τηρήσει απόλυτα και έχει και τα αποδεικτικά στοιχεία που θα το δείχνουν αυτό», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το μοριακό τεστ του κ. Τσίπρα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε: «Υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο και συγκεκριμένες προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έτσι είναι, τότε καλώς καμωμένα τα έχουνε. Κάθε υπεύθυνος άνθρωπος, πολλώ δε μάλλον ένας πολιτικός αρχηγός οφείλει να τηρεί τα πρωτόκολλα, τα οποία απ όσο ξέρω δεν έχουν αλλάξει».

Πλεύρης: Ο Τσίπρας ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα

«Μας εγκαλούν ότι πρέπει να πάρουμε πολύ πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου. Είπε ότι έχει κορονοϊό. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς, ότι υπάρχουν 5 ημέρες απομόνωσης χωρίς να μετράει η πρώτη ημέρα. Άρα ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην τέταρτη ημέρα στις 24 Ιουλίου. (…) Θα έπρεπε να ήταν πέντε ημέρες καραντίνα και δεν έχει καμία απολύτως σχέση εάν ήταν θετικός ή αρνητικός στο τεστ, γιατί οι οδηγίες είναι σαφείς», είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στο OPEN και συνέχισε:

«Βρέθηκε με μάσκα ΚΝ95 στις πυρκαγιές και το απόγευμα βρέθηκε στο προεδρικό μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα». «Εγώ στηρίζομαι στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας δημοσίως», είπε στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε με ανάρτησή του στο Twitter παρέθεσε τους κανόνες του ΕΟΔΥ για την καραντίνα.

Ηλιόπουλος: Να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί

Άμεση ήταν η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος μιλώντας στην ίδια εκπομπή, σημείωσε: «Ο κ. Πλεύρης είναι υπουργός Υγείας στη χώρα που είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο από κορονοϊό. (…) Ο κ. Πλεύρης αντί λέει ψέματα σε πανελλαδική εκπομπή θα έπρεπε να κρύβεται να μην τον βλέπει το φως του ήλιου. Ο κ. Τσίπρας είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο. Όταν έχεις αρνητικό PCR μπορείς να βγεις έξω. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο κ. Πλεύρης είναι τόσο άσχετος που δεν ξέρει τα πρωτόκολλα. Προφανώς θέλει να συμπεριφερθεί σαν ένα ακροδεξιό τρολ και να πετάξει λάσπη. Ελπίζω μέσα στις επόμενες ώρες να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί από τη θέση του».

«Η κυβέρνηση που έφερνε εργαζόμενους θετικούς στη δουλειά στην Πέμπτη ημέρα, θεωρεί μπορεί να κάνει προπαγάνδα κατά του κ. Τσίπρα;», διερωτήθηκε ο κ. Ηλιόπουλος.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε λίγη ώρα έδωσε στη δημοσιότητα το αρνητικό τεστ PCR του προέδρου του κ. Τσίπρα:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Save Gas for a Safe Winter: Αυτή είναι η ελληνική πρόταση για πανευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης βιομηχανίας – Η επιστολή Μητσοτάκη

ΤΕΚΑ: Ποιοι ασφαλισμένοι θα ενταχθούν στο νέο ταμείο το 2023 - Ερχεται το MyTeka

Πότε και πώς πήγαν να παγιδεύσουν το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη - «Δεν θα συμβιβαστώ με μισόλογα»

Έλον Μασκ: Τρίτο πρόσωπο στο γάμο του συνιδρυτή της Google; Το διαψεύδει λέγοντας πως έχει... αιώνες να κάνει σεξ

Γιάννης ΟικονόμουΚορονοϊόςμοριακό τεστΠροεδρικό ΜέγαροΑλέξης ΤσίπραςΘάνος Πλεύρηςειδήσεις τώρα