Πολιτική|27.07.2022 16:52

Γεωργιάδης για ναυπηγεία Ελευσίνας: «Αν δεν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εγώ δεν θα πάω στο δικαστήριο»

Newsroom

Να υπερψηφίσουν την συμφωνία για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας ζήτησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς όπως είπε εάν δεν υπάρξει ευρεία πλειοψηφίας ίσως οι επενδυτές δεν λάβουν τις απαραίτητες θεσμικές εγγυήσεις και το δικαστήριο δεν  κάνει αποδεκτό το σχέδιο.

«Θα πρέπει να πάρει ο καθένας την ευθύνη του. Καθαρές κουβέντες για να γνωρίζει ο επενδυτής ότι αναλαμβάνει το επιχειρηματικό ρίσκο χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει δολιοφθορές του σχεδίου αλλά και να πούμε στο δικαστήριο ότι έχει στήριξη», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιο νόμου παρέχει εξουσιοδότηση στον Υπουργό Ανάπτυξης  να εκπροσωπήσει το Δημόσιο στο δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει για την έγκριση ή μη του σχεδίου εξυγίανσης. «Αν δεν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εγώ δεν θα πάω στο δικαστήριο. Θα οδηγηθούμε σε βίαιη ρευστοποίηση και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Αν δεν ψηφίσει «ΝΑΙ» να ξέρουν οι εργαζόμενοι ότι το ναυπηγείο θα κλείσει. Θα απολυθούν και δεν θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους παρά μόνο 2 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσει βίαιη ρευστοποίηση και στην συνέχεια διαγωνισμός για την εξαγορά», σημείωσε.

Κατά τον κ. Γεωργιάδη δεν θα επιτρέψει  πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες του. « Σε αυτό το σχέδιο που για να γίνει ξεπεράστηκαν θηριώδη εμπόδια δεν θα τα επιτρέψω»  είπε

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε εκβιασμό!  « Μένω έκπληκτος με τη σφοδρότητα της αντίδρασης του κ. Σαντορινιού. Μάλλον με παρεξήγησε», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άδωνις ΓεωργιάδηςΣΥΡΙΖΑΝαυπηγεία Ελευσίναςειδήσεις τώραΒουλή