Πολιτική|28.07.2022 07:20

Πολιτικός «σεισμός» μετά τη μήνυση Ανδρουλάκη για παρακολούθηση - «Όλα θα έρθουν στο φως» - Γιατί καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

Βούλα Κεχαγιά

Επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανάδειξη των πτυχών της υπόθεσης για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων μετά και την μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη για απόπειρα υποκλοπής του περιεχομένου του κινητού του τηλεφώνου με το λογισμικό predator. Πρόκειται για το ίδιο λογισμικό που αποδεδειγμένα επιμόλυνε το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη ο οποίος δήλωσε χθες (Κόκκινο) πως οι προμηθευτές του δημοσίου με συστήματα επικοινωνίας έχουν συναλλαγές με πρόσωπα της εταιρείας που εμπορεύεται το σύστημα predator στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να ασκεί πίεση προς την κυβέρνηση για να χυθεί άπλετο φως σ’ αυτήν την σκοτεινή υπόθεση έχοντας πλέον όπως φάνηκε και χθες στη Βουλή υποστηρικτή σ’ αυτό το αίτημα και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος του οποίου βρέθηκε στο στόχαστρο υποκλοπέων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης διαπίστωσε ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, στην Γ’ ελληνική Δημοκρατία που δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο καθημερινά υπονομεύει τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος». Η Κουμουνδούρου επιμένει ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις και προειδοποιεί την κυβέρνηση πως όταν συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση τίποτε από όλα όσα αφορούν έκνομες ή παρακρατικές ενέργειες που εξελίσσονται στη χώρα θα μείνει στο απυρόβλητο και στο σκοτάδι.

«Όλα θα έρθουν στο φως κι όλα θα μπουν στη δοκιμασία της ποινικής αξιολόγησης», είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Όλα αυτά την ώρα που και το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να παραδεχθεί στη Βουλή πως ήταν αστοχία του η ψήφιση της περίφημης τροπολογίας που επιτρέπει στις αρμόδιες αρχές να μην δίνουν στοιχεία αναφορικά με τις παρακολουθήσεις πολιτών ακόμη κι αν υποβάλλονται σχετικά αιτήματα όπως στην περίπτωση του δημοσιογράφου Κουκάκη.

Όλα αυτά την ώρα που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του 2021 που δόθηκαν στη δημοσιότητα παρουσιάζουν τον κίνδυνο φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει μία διαφορετική πραγματικότητα. Τα στοιχεία αποτυπώνουν μόνο μέρος της πραγματικής εικόνας καθώς δεν αφορούν τα έτη 2021 και 2022 κατά τα οποία εξαντλήθηκαν τα εισοδήματα των πολιτών λόγω της εκρηκτικής ακρίβειας. Σύμφωνα με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται πλέον και με τον πιο επίσημο τρόπο με:

-την αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και σε κοινωνικό αποκλεισμό, αφού 200.000 επιπλέον συμπολίτες μας αντιμετώπισαν τον κίνδυνο της φτώχειας

-την αύξηση των παιδιών σε κίνδυνο φτώχειας

-την αύξηση των εργαζομένων σε κίνδυνο φτώχειας

-τη μείωση του μέσου ισοδύναμου ατομικού διαθέσιμου εισοδήματος

-την στασιμότητα ή μείωση εισοδήματος για το 93% των νοικοκυριών και

-την αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων.

«Είναι πλέον σαφές ότι κάθε μέρα παραμονής της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνιστά μια ακόμη μέρα επιδείνωσης των όρων ζωής για την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών», επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου την ίδια ώρα που ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «αξιοποιεί» το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σαν είναι κομματικό Ταμείο.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ