Πολιτική|28.07.2022 17:27

Τροπολογία από ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: «Η κυβέρνηση θα έρθει στη Βουλή απολογούμενη», λέει ο Ηλιόπουλος

Newsroom

Κάλεσμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση να αποδείξουν ότι δεν έχουν κάτι να κρύψουν για τις παρακολουθήσεις απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την τροπολογία που κατέθεσε.

Με αυτή την τροπολογία η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να ενημερώνεται ο παρακολουθούμενος μετά την λήξη της παρακολούθησής του από την αρμόδια αρχή (ΑΔΑΕ). Με αυτόν τον τρόπο καταργείται η σκανδαλώδης κυβερνητική ρύθμιση που αφαίρεσε το δικαίωμα ενημέρωσης από την ΑΔΑΕ όσων ήταν αντικείμενο παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα έρθει απολογούμενη στη Βουλή για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών»

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα έρθει απολογούμενη στη Βουλή για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών», διαμηνύει σε on camera δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέχεια της τροπολογίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού.Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Παπαδημητρίου θεωρεί αυτονόητο πως οι πολιτικοί αρχηγοί παρακολουθούνται ακόμα και από ξένες δυνάμεις λες και η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι.Ο κ. Μητσοτάκης αντιδρά με τεράστια και ενοχική καθυστέρηση, μετά το αίτημα και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.Εδώ και μήνες γνωρίζουμε ότι ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης παρακολουθούνταν με το λογισμικό Predator» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα έρθει απολογούμενη στη Βουλή για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών. Περιμένουμε από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, να ψηφίσουν την τροπολογία που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να καταργηθεί η διάταξη που δεν επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με παρακολούθηση που έχουν υποστεί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςκυβέρνησηειδήσεις τώραΝάσος Ηλιόπουλος