Πολιτική|31.07.2022 11:24

Κατρούγκαλος για παρακολουθήσεις: Το ελληνικό Δημόσιο έχει το Predator και η ΕΥΠ εμπλέκεται - Θα υποβάλλουμε ερώτημα στον Μητσοτάκη

Newsroom

Σε σφοδρότατες καταγγελίες προχώρησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη που ήρθε ξανά στην επιφάνεια αλλά και της καταγγελίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ότι κάποιοι αποπειράθηκαν να «παγιδεύσουν» το κινητό του τηλέφωνο.

Ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο ieidiseis.gr υπογραμμίζει ότι είναι βέβαιος για την κοινή ταυτότητα του δράστη στις δύο περιπτώσεις και υποστηρίζει ότι το σύστημα παρακολούθησης Predator κατέχει και το ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι στις παρακολουθήσεις εμπλέκεται η ΕΥΠ και αποδίδει ευθέως την πολιτική ευθύνη στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο καταλογίζει και «απόπειρα συγκάλυψης».

Σημειώνει μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν σημαντικές αποκαλύψεις, τις οποίες η κυβέρνηση φοβάται, ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω και προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει και σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό στη Βουλή.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑPredatorΕΥΠΓιώργος Κατρούγκαλος