Πολιτική|15.02.2019 16:33

Ανασχηματισμός: Το «who is whο» των νέων στελεχών της Κυβέρνησης

Newsroom

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το νέο, ανανεωμένο σχήμα της Κυβέρνησης, μέσα στο οποίο βρίσκονται και οι: Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Κωνσταντίνος Μπάρκας, Θάνος Μωραϊτης, Άγγελος Τόλκας, μαζί με τους Γιώργο Κατρούγκαλο και Σία Αναγνωστοπούλου.

Ποια είναι τα νέα στελέχη της κυβέρνησης

Ελευθερία Χατζηγεωργίου 

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών.                             

Από το 2004 ως και το 2007 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2007 ως το 2010 εργάστηκε ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση.

Από το 2010 έως το 2015 εργάστηκε ως συνεργάτιδα του Αντιπροέδρου της Βουλής, Α. Κουράκη, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα ήταν Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Κωνσταντίνος Μπάρκας

Εξελέγη βουλευτής Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος.

Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τους αγώνες των ανέργων και των εργαζομένων για πλήρη, σταθερή και ασφαλή εργασία. Υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας.

Θάνος Μωραϊτης 

Γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση αλλά ασχολήθηκε με τη διαφήμιση ως στέλεχος μεγάλων εταιρειών του χώρου, ενώ διατηρούσε και δική του διαφημιστική επιχείρηση.

Το 1994 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 (1ος σε σταυρούς) και 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος, υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Είναι παντρεμένος με τη Μίνα Γρανιτσιώτη, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά.

Άγγελος Τόλκας

Ο 40χρονος νομικός Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε στη Νάουσα Ημαθίας, έχει εκλεγεί Βουλευτής από το 2009 έως το 2012 και διετέλεσε υφυπουργός Επικρατείας στην Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Έχει στο ενεργητικό του εμπειρία διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει συμμετάσχει σε διεθνή fora και διεθνείς κυβερνητικές συναντήσεις.

Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Βέροια και την Αθήνα και επιπλέον έχει αναπτύξει επαγγελματικές συνεργασίες στους τομείς εξωστρέφειας και ποιότητας των επιχειρήσεων αλλά και στην πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

κυβέρνησηυπουργοίανασχηματισμός