Πολιτική|05.08.2022 13:10

Γρηγόρης Δημητριάδης: Ποιος είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού που παραιτήθηκε

Newsroom

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η οποία έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η παραίτηση «βόμβα» ακολουθεί τις αποκαλύψεις αναφορικά με την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και τις καταγγελίες για παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Έρευνα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του Reporters United συνέδεε επιχειρηματικά τον κύριο Δημητριάδη με την εταιρεία Intellexa, η οποία με τη σειρά της συνδέεται έμμεσα με την «υπόθεση των υποκλοπών» και το σύστημα Predator, ωστόσο κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται και αιτιολογούν την παραίτηση κάνοντας λόγο για «κλίμα» τοξικότητας» γύρω από το πρόσωπό του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Η αποχώρηση Δημητριάδη, είναι ηχηρή καθώς πρόκειται όχι μόνο για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού και ανιψιό του, αλλά και για τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου. Ο κ. Δημητριάδης έπαιζε σημαντικό ρόλο σε πολλούς τομείς για τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Ο κ. Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. Ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αδερφή του Κατερίνα και στενός συνεργάτης του από την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Υπήρξε υπεύθυνος του Πολιτικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξ΄απορρήτων του πριν από την ανάδειξή του ως πρωθυπουργού. 

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

PredatorΘανάσης ΚουκάκηςΚυριάκος Μητσοτάκηςπαραίτησηειδήσεις τώραΓρηγόρης Δημητριάδης