Πολιτική|10.08.2022 17:09

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Επιχειρεί εργαλειοποίηση - Η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή

Newsroom

Συνεχίζεται η «μάχη» κυβέρνησης και Νίκου Ανδρουλάκη. Τώρα, απάντηση στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με την παρακολούθησή του, εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Οικονόμου, «Aπό την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ».

Σε αυτό το σημείο, τονίζει πως «Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται. Αντ' αυτού με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή».

Σκληρή η στάση Ανδρουλάκη - «Δεν θα δεχθώ ενημέρωση στο αυτί»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνείται να ενημερωθεί σε προσωπικό επίπεδο για το περιεχόμενο και τους λόγους παρακολούθησής του -κάτι που έχει «ζητήσει» η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε, σήμερα Τετάρτη, σε υψηλούς τόνους στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά, ζητώντας να διαβιβαστεί το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να γίνει θεσμική ενημέρωση.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης» του ιδίου αλλά και του κόμματό του και καταγγέλλει καθυστερήσεις στην έρευνα για «το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα, με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης μου και θύμα του έπεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης».

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΓιάννης Οικονόμουπαρακολουθήσεις