Πολιτική|16.02.2019 16:20

Όταν ο Ρομπέι ζήτησε selfie και... συμβουλές από τον Γιώργο Παπανδρέου (pics)

Τίμος Φακαλής


«Θα ήθελα να βγούμε μία φωτογραφία» είπε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, στον Γιώργο Παπανδρέου το μεσημέρι του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη (16.02), λίγο μετά την παρουσίαση του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» όπου ο Βέλγος πολιτικός θα είναι πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής του ομώνυμου ιδρύματος. Του δυο -παλιούς γνώριμους-οι οποίοι πέρασαν ατέλειωτες ώρες συσκέψεων στους διαδρόμους των Βρυξελλών αναζητώντας λύση στην ελληνική κρίση -χώριζε… στη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκαν τυχαία ένας… όροφος. 

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι μιλούσε  στον ισόγειο του δημαρχείου και στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε εκδήλωση για τα Βαλκάνια την οποία άφησε για λίγο προκείμενου να συναντήσει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Πότε θα φύγεις από την Θεσσαλονίκη;», ρώτησε ο Γιώργος Παπανδρέου το Βαν Ρομπέι. «Δευτέρα πρωί» απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του τελευταίου.  «Θα μείνεις αρκετά. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις ένα ποτηράκι κρασί Γεροβασιλείου πριν φύγεις. Είναι πάρα πολύ ωραίο. Και είναι σήμερα και εδώ στην εκδήλωση», συμβούλεψε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Βαν Ρομπέι, χαλαρώνοντας ακόμη πιο πολύ το κλίμα. 

«Γιώργο να σου γνωρίσω και τη γυναίκα μου», είπε λίγο αργότερα ο Βαν Ρομπέι,  βγάζοντας όλοι μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία. «Την θέλω και γω για το αρχείο μου», είπε στους συνεργάτες του ο κ. Παπανδρέου και αμέσως μετά οι δυο πρώην πρωθυπουργοί κατευθύνθηκαν για ελαφρύ γεύμα στο εστιατόριο «Β» στο Βυζαντινό μουσείο. 

Νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Σπύρο Βούγια ενώ είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Γιάννης ΜπουτάρηςΓιώργος ΠαπανδρέουΣπύρος ΒούγιαςΡομπέι