Επιμένει για παρενοχλήσεις η Άγκυρα: Ελληνικά αεροσκάφη κλείδωσαν ξανά τουρκικά F-16
Μαρία ΖαχαράκηΠηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι τα αερομεταφερόμενα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης AWACS του ΝΑΤΟ και 2 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εκτελούσαν την εκπαιδευτική αποστολή Nexus Ace στο Αιγαίο Πέλαγος κλειδώθηκαν και πάλι από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 στις 24 Αυγούστου.
Όπως έγινε γνωστό, τα τουρκικά αεροσκάφη έδωσαν την απαραίτητη απάντηση στα ελληνικά αεροσκάφη κατά τον ίδιο τρόπο, δηλαδή κλειδώνοντας αντίστοιχα τα ελληνικά F-16.
Οι πηγές αναφέρουν ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να στοχεύει επίμονα τις αποστολές του ΝΑΤΟ για να αυξήσει τις εντάσεις» και ότι «με το τελευταίο περιστατικό παρενόχλησης, η Ελλάδα σκόπιμα και προγραμματισμένα στράφηκε σε αυτές τις συμπεριφορές».
Δηλώνεται επίσης ότι οι αρχές του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν για το περιστατικό αυτό, όπως και για την προηγούμενη παρενόχληση. Οι πηγές του τουρκικού υπουργείου τόνισαν ότι «το περιστατικό αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Άμυνας για το προηγούμενο περιστατικό δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια».
Επιπλέον, οι πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημείωσαν ότι αυτή η συμπεριφορά της Ελλάδας είναι απολύτως ασυμβίβαστη με το πνεύμα της νατοϊκής συμμαχίας και θέτει σε σημαντικό κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.
- Καιρός: «Βουνό» τα προβλήματα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας - Πρόγνωση Μαρουσάκη για έντονα φαινόμενα και σήμερα
- Ακίνητα: Προς παράταση ο «παγωμένος» ΦΠΑ στην οικοδομή και το 2023
- Fuel Pass: Ανοιχτό ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτη επιδότηση άφησε ο Γεωργιάδης - Τι είπε για τις παρακολουθήσεις
- Νεκρή πρωτοετής ναυτική δόκιμος σε εκπαιδευτικό ταξίδι - Παρουσίασε πυρετό «αγνώστου αιτιολογίας»
- «Χαράτσι» 32,6% στο νερό: Στα κάγκελα δήμοι και ΚΕΔΕ για τις αυξήσεις της ΕΥΔΑΠ
- Καταγγελίες για κύκλωμα εμπορίας τίτλων και πιστοποιήσεων για τον ΑΣΕΠ: Κατά παραγγελία διατριβές και «πανεύκολα» πτυχία ξένων γλωσσών
- Πρόγνωση Μαρουσάκη: Σαββατοκύριακο με ζέστη και αφρικανική σκόνη - Πότε έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας
- Ο ακούνητος Γιάννης Παναγόπουλος, η ανησυχία στην αγορά των προγραμμάτων κατάρτισης και το νέο «ματς» στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ