Πολιτική|26.08.2022 10:19

Θανάσης Κουκάκης: Ανήρτησε στο προφίλ του τον τιμοκατάλογο της Intellexa που εμπορεύεται το Predator

Newsroom

Λίγη ώρα πριν η υπόθεση των παρακολουθήσεων μεταφερθεί στη Βουλή για την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος ήταν υπό παρακολούθηση και μάλιστα μέσα τόσο από την ΕΥΠ, όσο και μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να ελεγχθεί και αφορά στον τιμοκατάλογο της εταιρείας Intellexa, η οποία συνδέεται με το λογισμικό Predator καθώς το εμπορεύεται.

Όπως σημειώνει Θανάσης Κουκάκης, «η εν λόγω διαρροή του τιμοκαταλόγου της Intellexa περιγράφει το πως ακριβώς παρέχει τις υπηρεσίες της και πως γίνεται τεχνικά η παρακολούθηση με το Predator βήμα προς βήμα. Έχουν ειδική σημασία οι αναφορές στο anonymization chain και στη χρήση του cloud».

Ακούστε εδώ όσα είπε ο Θανάσης Κουκάκης στο ethnos.gr για τις παρακολουθήσεις

Όλα αυτά καθώς είκοσι ημέρες μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα μετά τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις η υπόθεση των υποκλοπών έρχεται στην Βουλή σε συζήτηση πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα για μετά τις αποκαλύψεις ότι στόχοι παρακολούθησης έγιναν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών έχει προσδιοριστεί για τις 11:00 και θα ανοίξει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον διαδέχεται, έτοιμος να θέσεις σκληρά ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, το κακόβουλο λογισμικό Predator το οποίο κάποιοι προσπάθησαν να εγκαταστήσουν στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και μέσω αυτού παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη αλλά και για τις 6 απόρρητες συμβάσεις του Δημοσίου με την εταιρία Krikel που αναδείχθηκαν από το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), θέμα που αποκάλυψε το ethnos.gr.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, προσέρχεται στη σημερινή συζήτηση εκφράζοντας οργή για το γεγονός ότι η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών προηγείται της σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς στη σημερινή συζήτηση ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης (τον οποίο τον ζήτημα φυσικά αφορά σε προσωπικό επίπεδο) δεν έχει δικαίωμα λόγου.

ειδήσεις τώρατιμοκατάλογοςPredatorΘανάσης ΚουκάκηςΕΥΠπαρακολουθήσεις