Πολιτική|30.08.2022 16:15

Επιτροπή Θεσμών: Την Πέμπτη η συνεδρίαση για τις παρακολουθήσεις - Κεκλεισμένων των θυρών

Newsroom

Την Πέμπτη, αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το ζήτημα των υποκλοπών. Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι κεκλεισμένων των θυρών ενώ από πλευράς της κυβέρνησης θα παραστεί ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η συνεδρίαση θα απόρρητη, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του ΚτΒ.

Τα πρόσωπα στα οποία εστάλησαν προσκλήσεις βάση των προτάσεων των βουλευτών- μελών της Επιτροπής είναι: Ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο τέως και πρώην διοικητές της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, Γιάννης Ρουμπάτης και Θεόδωρος Δαραβίλλας. Οι εισαγγελείς Εφετών Βασιλική Βλάχου και Κωνσταντίνος Τζαβέλας. Ο τέως γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανέφερε πως η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει ζητηθεί με προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ) θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 31/8, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου μεταξύ του υπόλοιπου προγραμματισμού των εργασιών της Βουλής, θα αποφασιστεί και η διαδικασία της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να τηρηθούν όσα προβλέπει ο ΚτΒ περί της μυστικότητας των συνεδριάσεων όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παρακολουθήσειςΓιώργος ΓεραπετρίτηςΕπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειαςειδήσεις τώρα