Πολιτική|31.08.2022 07:48

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΠ: Μήνυμα ότι δεν θα επιτραπεί καμία απόπειρα συγκάλυψης

Βούλα Κεχαγιά

Ως ένα ηχηρό καμπανάκι και προς υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ερμηνεύεται η χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΕΥΠ.

Από τις δηλώσεις τόσο της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγας Γεροβασίλη όσο και του αρμόδιου Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Σπίρτζη συνάγεται το συμπέρασμα πως η Κουμουνδούρου αιτήθηκε τη συνάντηση με τον κ. Δεμίρη περισσότερο για να εκπέμψει το μήνυμα πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει τις κεραίες της τεντωμένες και δεν θα επιτρέψει καμία απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου σε όποιο επίπεδο κι αν αυτή συντελείται: Είτε στο πολιτικό είτε στο αμιγώς υπηρεσιακό.

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξηγούσαν αργότερα πως ο πολιτικός υπεύθυνος της δυσώδους αυτής υπόθεσης παραμένει ο κ. Μητσοτάκης, όμως υπάρχει και η υπηρεσιακή ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις που οδηγούν ενδεχομένως στην συσκότισή της.

Σημειωτέον πως η κα Γεροβασίλη και ο κ. Σπίρτζης «οδηγήθηκαν» στα κεντρικά της ΕΥΠ μετά τις αποκαλύψεις πως τόσο η κεντρική Υπηρεσία όσο και το κεντρικό παράρτημά της- στο οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει παρακρατική λειτουργία- το ΚΕΤΥΑΚ έχουν λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων. Κι αυτό σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Ως εκ τούτου λακωνικά αλλά με σαφήνεια η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως «σε κάθε περίπτωση από την πλευρά μας αλλά και από την πλευρά του προοδευτικού κόσμου της χώρας, δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιου τύπου πρακτικές», ενώ ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το κόμμα εκείνο που μένει πιστό στο ρόλο του τόσο για τη διασφάλιση της δημοκρατίας στη χώρα μας, της διαφάνειας και των δικαιωμάτων για σήμερα και για αύριο αλλά και για το κύρος και τη λειτουργίας κυρίως των ευαίσθητων κρατικών δομών όπως η ΕΥΠ.

Όλα αυτά την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργό συμβούλιο καταλόγισε σε Μόσχα και Άγκυρα προσπάθεια να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια στη χώρα μας συνδέοντας αυτές τις παρεμβάσεις εμμέσως με το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Ο παράγοντας αποσταθεροποίησης στη χώρα είναι ο κ. Μητσοτάκης. Μάς διασύρει στο εξωτερικό αναπτύσσοντας αφηγήματα που συναντώνται σε καθεστώτα» σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για επικίνδυνο κατήφορο στα μονοπάτια της συνωμοσιολογίας σχολιάζοντας πως η προβοκάτσια του κ. Μητσοτάκη θα πέσει στο κενό και το καθεστώς του θα ηττηθεί.

ΕΥΠΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραπαρακολουθήσεις