Πολιτική|18.02.2019 08:58

ΚΚΕ: Πιο έντονη αντιπολίτευση «υπόσχεται» ο Περισσός

Αντώνης Γκιόκας

Μέσα σε πανηγυρικό κλίµα, εν µέσω συνθηµάτων και µε την επανεκλογή του Νίκου Αµπατιέλου στη θέση του γραµµατέα του Κεντρικού Συµβουλίου, ολοκληρώθηκαν χθες οι τριήµερες εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ.

Το Συνέδριο έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη της οργάνωσης, στο πλευρό του ΚΚΕ, κάτι που καταγράφηκε στο κεντρικό σύνθηµα, που ήταν «Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουµε το δρόµο για το πραγµατικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσµο “στο µπόι των ονείρων και των ανθρώπων”, τον σοσιαλισµό». «Με την καθοδήγηση και τη βοήθεια του Κόµµατος να δράσουµε µαζί, πιο αποφασιστικά και να οργανώσουµε τη διεκδίκηση σε κάθε χώρο που εργάζεται, σπουδάζει, ζει, ψυχαγωγείται και αθλείται η νεολαία» τόνισε ο ∆ηµήτρης Κουτσούµπας κατά τον χαιρετισµό του στο Συνέδριο.

Ο γραµµατέας του ΚΚΕ, εκτός από τη στήριξη του κόµµατος στις προσπάθειες της νεολαίας του, αναφέρθηκε διεξοδικά και στα κεντρικά πολιτικά ζητήµατα, εξαπολύοντας ολοµέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κοµµάτων. «Οσο αποκαλύπτεται η κοινή στρατηγική όλων των αστικών κοµµάτων για την εξυπηρέτηση του µεγάλου κεφαλαίου και των διεθνών συµµαχιών του, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τόσο δυναµώνει η κούφια για δευτερεύοντα ζητήµατα αντιπαράθεση µεταξύ τους, η γνωστή κοκοροµαχία που παρακολουθεί ο λαός µέσα στη Βουλή, στα τηλεοπτικά πάνελ των καναλιών, αλλά και τα συνεχή τρολαρίσµατα µέσα στο ∆ιαδίκτυο» ανέφερε ο ∆. Κουτσούµπας. Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, πραγµατοποιώντας κάλεσµα συµπόρευσης προς τους εργαζόµενους και τη νεολαία.

Στην ανάγκη να ενισχυθεί η ΚΝΕ στάθηκε στην εισηγητική οµιλία του ο Ν. Αµπατιέλος. «Η ΚΝΕ να δυναµώνει ολόπλευρα ως Νεολαία του ΚΚΕ. Για να αποκτά η Οργάνωσή µας την ικανότητα να εκπληρώνει τον πρωτοπόρο ρόλο της, να συµβάλλει µε νεανικές δυνάµεις στην ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήµατος, να συνδέει τις ανησυχίες, την ανάπτυξη αγώνων των νέων από τις πιο µικρές ηλικίες µε την προώθηση της αντικαπιταλιστικής-αντιµονοπωλιακής πάλης, στο πλαίσιο της κοινωνικής συµµαχίας, την πάλη ενάντια στον ιµπεριαλιστικό πόλεµο, για την εργατική εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιπροσωπείες

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν 30 αντιπροσωπείες κοµµουνιστικών νεολαιών και αντιιµπεριαλιστικών οργανώσεων νεολαίας απ’ όλο τον κόσµο. Μάλιστα, στο περιθώριο του Συνεδρίου, η ΚΝΕ πραγµατοποίησε το βράδυ του Σαββάτου εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον λαό της Βενεζουέλας µε σύνθηµα «Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας! Στον ιµπεριαλισµό καµιά υποταγή, η µόνη υπερδύναµη είναι οι λαοί». Στην εκδήλωση πήραν ακόµη µέρος οι διεθνείς αντιπροσωπείες που παρακολουθούν το Συνέδριο, πολυµελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ µε επικεφαλής τον ∆. Κουτσούµπα, καθώς και η πρέσβειρα της Κούβας.

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΝίκος ΑμπατιέλοςΚΚΕΚΝΕ