Πολιτική|06.09.2022 18:10

Νίκος Παππάς: Πολλαπλώς εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά το φρένο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα ΚΤΕΛ

Newsroom

«Αντί να μειώσουν την τιμή στις κάρτες μετακινήσεων με τα ΜΜΜ και να προμηθευτούν νέα λεωφορεία για τις αστικές συγκοινωνίες, κάνουν απευθείας αναθέσεις και σπαταλούν δημόσιο χρήμα» επισημαίνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς με αφορμή και το δημοσίευμα του «ethnos.gr».

Ο κ. Παππάς σημειώνει πως το Ελεγκτικό Συνέδριο, «που τους έπιασε με τη γίδα στην πλάτη, έβαλε φρένο στην επέκταση της σύμβασης του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ και στην - διά της πλαγίας - επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη. Δυόμισι χρόνια από την έναρξη της πανδημίας δεν μπορούν να επικαλούνται δήθεν έκτακτες καταστάσεις για να συνεχίσουν να κάνουν «δουλειές» και «δουλίτσες», υπογραμμίζει.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει επίσης ότι με τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης με τα ΚΤΕΛ, «η ένδεια του έργου Καραμανλή θα είναι ακόμα πιο εμφανής. Τα ΜΜΜ βιώνουν την απόλυτη απαξίωση. Μητσοτάκης και Καραμανλής οφείλουν να απολογηθούν».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το «ethnos.gr», το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του στις αρχές Αυγούστου φρέναρε τη χρονική επέκταση της σύμβασης ανάθεσης συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ υπογραμμίζοντας ότι αφενός δεν συντρέχουν λόγοι ανανέωσης της διετούς σύμβασης που λήγει τον Οκτώβριο του 2022 και αφετέρου ότι το σχέδιο σύμβασης που έφτασε προς έλεγχο αποτελεί ουσιαστικά μία νέα απευθείας ανάθεση υπηρεσιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΝίκος ΠαππάςΟΣΥΟΑΣΑΚΤΕΛελεγκτικό συνέδριο