Πολιτική|07.09.2022 21:17

Οικονόμου για εκλογικό νόμο: Δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για αποτροπή ακυβερνησίας

Newsroom

Στα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου με φόντο την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης στάθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα σενάρια περί αλλαγής εκλογικού νόμου

Ο κ. Οικονόμου, παρέπεμψε στις απαντήσεις που θα δώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο, δεν είναι σκοπός. Σκοπός είναι αυτά τα εργαλεία να τα αξιοποιείς για να έχει η χώρα σταθερές και βιώσιμες κυβερνήσεις, για να αποτρέπεις την ακυβερνησία ή τις αδύναμες κυβερνήσεις, κυρίως στους καιρούς που ζούμε. Το θεσμικά σωστό είναι να μην εγκλωβίζεις τη χώρα σε μια διαρκή περίοδο ακυβερνησίας ή έλλειψης σταθερότητας».

«Δεν είναι το θέμα τι βολεύει τον πρωθυπουργό ή τη βολεύει την κυβέρνηση, αλλά τι βολεύει τη χώρα». Αν υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου, αυτή θα είναι για να ενισχύσει το κόμμα που θα βγει πρώτο ώστε να εξασφαλιστεί μια πιο σταθερή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Οικονόμου είπε ότι μπορεί ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος στη χώρα να επισκεφτεί την ΕΥΠ και να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει. Αν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές και νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το κάνει, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου.

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Είμαστε σε εγρήγορση με την Τουρκία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παρακολουθήσειςκυβέρνησηεκλογικός νόμοςΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώρα