Πολιτική|09.09.2022 11:55

Ανδρουλάκης: Παρακρατικοί και ΕΥΠ μαζί οργάνωσαν τις παρακολουθήσεις

Newsroom

«Εκθέτουν διεθνώς τη χώρα» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις παρακολουθήσεις μιλώντας στο Ant1 το πρωί της Παρασκευής και πρόσθεσε ότι «αυτό φάνηκε χθες από την επιτροπή PEGA του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όπου ακόμα και οι ευρωβουλευτές του δεξιού λαϊκού κόμματος με κάποιους εκπροσώπους της κυβέρνησης δεν είχαν να δώσουν καμία απάντηση. Δηλαδή τους έπιασαν με την κατσίκα στην πλάτη και δεν δίναν καμία απάντηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε μάλιστα και σε όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «λέει ο κ. Οικονόμου ότι ασχολούμαστε μονοθεματικά… μα εδώ ασχολούνται όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως. Το μείζον θέμα αυτή της ιστορίας είναι ο συγχρωτισμός της παρακολούθησης μου από την ΕΥΠ με το Predator. Είναι πολύ σοβαρό για να παίζει ο κ. Οικονόμου και μια παρέα ΟΝΝΕΔιτών και η κυβέρνηση της ΝΔ με ένα θέμα όπου η ΕΥΠ αντί να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια ως όφειλε υπονόμευσε ευθέως τους θεσμούς και τη δημοκρατία».

«Παρακρατικοί και ΕΥΠ μαζί οργάνωσαν το σχέδιο»

Για την παρακολουθήσεις, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «έχει πάρει πολύ μεγάλη διάσταση το θέμα γιατί είμαι ο πρώτος αρχηγός κόμματος και τότε ευρωβουλευτής, ο οποίος συγχρονίστηκε ένα πυρηνικό όπλο παρακολούθηση με την παρακολούθηση από μια υπηρεσία κρατική... και είναι εντός ημερών, δηλαδή δεν είναι ότι έγινε το ένα γεγονός σε έξι μήνες... έγινε μέσα σε μια εβδομάδα».

«Είναι προφανές ότι υπάρχει παρακρατική ομάδα που λειτουργεί γνωρίζοντας τις δράσεις της ΕΥΠ και μαζί οργανώσανε αυτό το σχέδιο είπε και πρόσθεσε πως «το λινκ που μου ήρθε με το Predator είναι το ίδιο που εστάλη στον κ. Κουκάκη, άρα η δουλειά όλη έχει γίνει μέσα από τη χώρα» αποκάλυψε.

Γιατί δεν πάω να με ενημερώσουν

Σχετικά με την επίσημη ενημέρωση του για την όλη υπόθεση, καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, «να μπω εγώ στο παιχνίδι της οικογένειας Μητσοτάκη, να πάω στο τμήμα για να μου πουν τι; Δεν ξέρουν με τι μπλέξανε. Ουδέποτε, καμία αρμόδια υπηρεσία με πήρε για να μου πει «έλα, να σε ενημερώσουμε επίσημα. Λένε ψέμματα. Ο κ. Γεραπετρίτης μου έστειλε μόνο ένα μήνυμα να επικοινωνήσω μαζί του και μετά από μία ώρα παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ΕΥΠ. Ποιος θα με ενημέρωνε;». 

Στο ερώτημα γιατί τον παρακολουθούσαν συνέχισε λέγοντας πως «η ΕΥΠ ξεκινά να με παρακολουθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ζούσε τότε η Φώφη Γεννηματά, ήταν να γίνουν τον Νοέμβριο. Δυστυχώς έφυγε η Φώφη Γεννηματά και οι εκλογές παρατάθηκαν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε και η παρακολούθηση παρατάθηκε μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές. 

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τον παρακολουθούσαν απάντησε πως «εκτιμώ, αυτό που λένε οι ειδικοί, πως ήθελαν να φτιάξουν μια εικόνα για μένα, για την στάση μου και τις θέσεις μου για την χώρα, καθώς ήμουν υποψήφιος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ… και αν έβρισκαν κάτι, ίσως μελλοντικά να το αξιοποιούσαν».

«Δεν πιστεύω ότι είμαστε οι μόνοι που παρακολουθούνταν»

«Πιστεύω ότι δεν μπορεί να είμαστε δύο πρόσωπα στην Ελλάδα που παρακολουθούνται με το Predator» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης προτείνοντας πως «πρέπει να τελειώνει αυτή η πλάκα με την ΕΥΠ. Να αποκτήσουμε μια σοβαρή υπηρεσία ασφάλειας που δεν θα είναι εργαλείο σε κανέναν πρωθυπουργό και πολιτικό παίκτη».  «Δεν με ενδιαφέρει αν έχει η ΕΥΠ το Predator. Με νοιάζει να πιάσει αυτόν που το έχει, να πάει στην Δικαιοσύνη και να αποκαλύψει γιατί το έχει αξιοποιήσει για να παρακολουθεί πολιτικούς και ποιους άλλους έχει παρακολουθήσει», συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε ακόμη ότι «αν οποιαδήποτε υπηρεσία βρει νόμιμο τρόπο να με ενημερώσει, εγώ θέλω ένα χαρτί που να λέει γιατί με παρακολουθούσαν, αλλά δεν θα το πάρω γιατί ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τότε έχει τελειώσει ο κ. Μητσοτάκης, αν δείτε και το κλίμα στις Βρυξέλλες».

Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας ούτε με ΝΔ ούτε με ΣΥΡΙΖΑ

Προπαγάνδα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα σενάρια περί δήθεν συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «πριν δύο μήνες ο Τσίπρας λέει ψηφίζεις Ανδρουλάκη και βγαίνει Μητσοτάκης. Τώρα ο Μητσοτάκης λέει ψηφίζεις Ανδρουλάκη και βγαίνει Τσίπρας. Δεν τους νοιάζει η χώρα τους ανθρώπους, τους νοιάζει η καρέκλα».

«Είμαστε συνεπείς και δεν παίζουμε» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και υπογράμμισε «εγώ θα καταθέσω ένα πρόγραμμα σοδιαλδημοκρατικό στη ΔΕΘ. Αν μας την δώσει την εντολή ο λαός να ξέρει ότι θα έχουμε από την πρώτη Κυριακή μια Κυβέρνηση με σταθερότητα, συνέπεια, ευθύνη και ήθος και όχι Πρωθυπουργούς που τους νοιάζει η καρέκλα και πως θα γίνουν τα παιδιά τους Πρωθυπουργοί».

«Αν πάρει ο Μητσοτάκης από 40%, 28% και 30% και ο λαός του πει το 30# που τον ψηφίσαν δεν μας αρέσει η διακυβέρνησή σου θα πάω εγώ από τον βάλω από το «παράθυρο»; Πέρα από αυτά που συνέβησαν το τελευταίο. Τα πράγματα είναι απλά. Εμείς θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα και ζητάμε ισχυρή εντολή. Δεν θα γίνω ούτε δεκανίκι του Τσίπρα, ούτε του Μητσοτάκη.

Αν αλλάξουν τον εκλογικό νόμο θα επιβεβαιωθούν οι υποψίες μου

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε και για τον εκλογικό μόνο λέγοντας ότι «η άποψή μου είναι ότι αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει που δεν νομίζω ότι θα το κάνει γιατί είναι πολύ συμβολικά απαξιωτικό να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, θα είναι ένα ακόμα επιχείρημα σε όσα έχω πει σήμερα δηλαδή Προσπάθησαν να με παγιδεύσουν για να έχουν ένα ΠΑΣΟΚ υπό ομηρία εύκολο συνεργάτη και τώρα που τους γυρνάει μπούμερανγκ πάνω να στήσουν μια νέα ηγεμονία αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΠΑΣΟΚπαρακολουθήσειςPredator