Πολιτική|13.09.2022 09:38

Τουρκικός τύπος: «Θρασεία απειλή από Μητσοτάκη προς Τουρκία»

Μαρία Ζαχαράκη

Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν τα όσα είπε για την Τουρκία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν χαρακτηρίζοντάς τα «απειλές». Δείτε στη συνέχεια τι γράφουν αναλυτικά:

Α. Χαμπέρ: Θρασεία απειλή από τον Έλληνα πρωθυπουργό

Θρασεία απειλή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη προς την Τουρκία! Δείτε τι απάντησε στα λόγια του προέδρου Ερντογάν, «Μπορούμε να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά».

«Ο κακομαθημένος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που πήρε πίσω του τις ΗΠΑ και τη Γαλλία σε Αιγαίο και Μεσόγειο, συναντήθηκε με το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Στοχεύοντας την Τουρκία με άσχημα λόγια μετά τη συνάντηση, ο Μητσοτάκης είχε το θράσος να απειλήσει τον πρόεδρο Ερντογάν με τα λόγια "Περιμένουμε αυτούς που λένε ότι θα έρθουν στα νησιά μας το βράδυ με το φως της ημέρας. Την ώρα που θα φανεί καθαρά ποιος είναι σωστός και δυνατός».

Το τουρκικό φιλοκυβερνητικό κανάλι αναφέρεται και στην πλήρη υποστήριξε που παρείχε ο Μακρόν στην Ελλάδα.

Γενί Σαφάκ: Ε όχι δα

Δυο αναφορές στην Ελλάδα φιλοξενεί η Γενί Σαφάκ. Η πρώτη έχει τίτλο «Ε όχι δα!» (με την έννοια ότι δεν μπορεί να εξισώνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου Ερντογάν και Μητσοτάκη). Μέσα σχολιάζεται ότι και οι δύο είναι λαϊκιστές και έχουν ένα κοινό: και των δύο πέφτουν τα ποσοστά, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δεύτερη αναφορά με τίτλο: «Ο Έλληνας ξύνεται» έχει δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου, ο οποίος δηλώνει «Θα υποστείτε τις συνέπειες, αν μπείτε σε περιπέτειες».

Halk TV: Μήνυμα Μακρόν προς την Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε αναταράξεις κατά της Ελλάδας

Τη στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα σχολιάζει η τουρκική τηλεόραση Halk.

Σαμπάχ: Ο Μητσοτάκης παραπονέθηκε ξανά: Ο Μακρόν ασπίδα απέναντι στην ελληνική παρενόχληση!

Για «παράπονα» Μητσοτάκη σε Μακρόν κάνει λόγο η Σαμπάχ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τουρκικά ΜΜΕελληνοτουρκικές σχέσειςΤουρκίαειδήσεις τώραΕλλάδαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν