Πολιτική|14.09.2022 20:12

Πιτσιόρλας για Εξεταστική: «Ο Ρουμπάτης παραδέχτηκε την άμεση παρακολούθησή μου» - Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Newsroom

«Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για την δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης - σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ- παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθηση μου και χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επίσης, ενημερώνει: «Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία».

Ρουμπάτης: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Πιτσιόρλα

«Επισύνδεση βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμη, η άποψη μου είναι ότι το Σύνταγμα και ο νόμος το απαγορεύουν». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από την εξεταστική Επιτροπή, ξεκαθαρίζοντας ότι ο εκάστοτε διοικητής ενημερώνει για όλα τα σημαντικά ζητήματα τον πρωθυπουργό, άλλοτε προφορικά άλλοτε με σημείωμα.

Ο ίδιος, όπως είπε, ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα που χειρίστηκε η υπηρεσία ενώ αναφορικά με την καταστροφή των εγγράφων φέρεται να τόνισε ότι σβήνονται όταν ο δίσκος γεμίζει, αλλά υπάρχουν πάντα και γραπτές σημειώσεις επί των συνακροάσεων. «Μαθαίνω ότι το υλικό του φακέλου Ανδρουλάκη καταστράφηκε αλλά αυτές οι σημειώσεις από τις συνακροάσεις πρέπει να υπάρχουν», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο χώρος που βρίσκονται οι φάκελοι είναι ειδικού χειρισμού και λίγοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση σε αυτόν, προσθέτοντας ότι κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δε θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης αν δεν είχε ρητή εντολή.

Νωρίτερα, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να αρνήθηκε να αποκαλύψει αυτά που έλεγε στον τότε πρωθυπουργό. «Έλεγα του πρωθυπουργού αυτά που έπρεπε», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ανακοινώσιμα, καθώς πρόκειται περί ιδιωτικών συζητήσεων.

«Αυτά που είπε η κα Κωνσταντοπούλου μπορεί και να είναι αλήθεια μπορεί και να μην είναι», απάντησε ερωτηθείς από βουλευτές με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα η πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Λίγο αργότερα ο Γ. Ρουμπάτης επιβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Στέργιο Πιτσιόρλα με αφορμή μια υπόθεση πώλησης ελληνικών νησιών σε ξένα συμφέροντα, τα οποία σύμφωνα με την κατάθεσή του, ήταν  συνδεδεμένα με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και της οικογένειας Άσαντ.

Μάλιστα, φέρεται να αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει σχετικά τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθηση, τονίζοντας ότι επρόκειτο -τότε-  για τεχνοκράτη και η απάντηση του ήταν να συνεχίσει την παρακολούθηση, έως ότου τελικά έγινε Υπουργός. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΠεξεταστική επιτροπήΣτέργιος Πιτσιόρλαςειδήσεις τώραπαρακολουθήσειςΓιάννης ΡουμπάτηςΕπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας