Πολιτική|18.02.2019 19:34

Oρκωμοσία των νέων υπουργών: Θρησκευτικό όρκο έδωσαν Μωραΐτης-Τόλκας (pics)

Newsroom

Ορκίστηκαν πριν από λίγη ώρα τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον μίνι ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Θρησκευτικό όρκο, ενώπιον του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη έδωσαν ο υφυπουργός Υποδομών Θάνος Μωραΐτης, και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας.

Αμέσως μετά ακολούθησαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, οι οποίοι ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο Άγγελος Τόλκας χαρακτήρισε «τιμητική» την πρόταση του πρωθυπουργού, ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας, σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο κ. Τόλκας είπε ότι το πόστο που αναλαμβάνει είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και χρειάζεται τη μέγιστη εθνική συναίνεση, ομοψυχία και ανθρωπιά. «Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ενδυναμώσουμε τη χώρα μας στη διεθνή προοπτική της και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν» τόνισε ο κ. Τόλκας και πρόσθεσε: «Είναι ανάγκη όλα αυτά να γίνουν με προοδευτικό και θετικό πρόσημο, που θα δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα της χώρας». 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την επιλογή του να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού, απάντησε ότι θα έχουν καιρό να τα πουν, καθώς σήμερα, είναι άλλες οι προτεραιότητες. 

Νωρίτερα ο Θάνος Μωραϊτης δήλωσε πως «αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας». «Γι αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Μωραϊτης. Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι' αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες. «Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» είπε. 

Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως «είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα».

Θάνος ΜωραΐτηςορκωμοσίαΆγγελος Τόλκας