Πολιτική|14.09.2022 23:27

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Εν μέσω εντάσεων διεκόπη η κατάθεση Κοντολέων - «Όχι» στην πρόταση της αντιπολίτευσης για άρση απορρήτου

Newsroom

Εν μέσω εντάσεων διακόπηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 14 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Το κλίμα πυροδότησε περαιτέρω με την κατάθεσή του ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οποίος κλήθηκε στην επιτροπή προκειμένου να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και επικαλέστηκε για ακόμη μία φορά το απόρρητο -αρνούμενος να δώσει απαντήσεις στις καίριες ερωτήσεις.

Κοντολέων: Ο Δημητριάδης μού σύστησε τον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία από τις στιγμές έντασης ήταν όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να υπάρξει κοινή έκκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ να άρει το απόρρητο, αίτημα που απορρίφθηκε άμεσα από την κυβερνητική πλειοψηφία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να απάντησε σε μία ερώτηση για το πώς γνώρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι τού τον σύστησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

ΣΥΡΙΖΑ: Διασυρμός της επιτροπής με πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κοντολέων εμφανίστηκε σήμερα στην εξεταστική «με εντολή να οδηγήσει σε αδιέξοδο την επιτροπή». Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «διασυρμό» της επιτροπής με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και για «εξευτελισμό» των θεσμών.

ΝΔ: Σε δύσκολη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κατάθεσης Ρουμπάτη

Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας υποστηρίζεται ότι η αντιπολίτευση σήμερα προσπάθησε να δημιουργήσει τεχνητή ένταση με διαδικαστικά ζητήματα και με θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί η εξεταστική επιτροπή, όπως είναι η άρση απορρήτου από τον πρωθυπουργό, επειδή, όπως λένε, «ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της κατάθεσης Ρουμπάτη». Νωρίτερα ο ΓιάννηςΡουμπάτης, ο οποίος ήταν διοικητής της ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση στο κινητό του Στέργιου Πιτσιόρλα ο οποίος τότε ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και, μάλιστα, ότι ήταν ενήμερος σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας, και ότι η παρακολούθηση αφορούσε στην επένδυση Οξιά από ξένους επενδυτές.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Πιτσιόρλας

Γι’ αυτό τον λόγο, ο Στέργιος Πιτσιόρλας θα προσφύγει, όπως ανέφερε ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση, στη δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του, ότι «σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθηση μου και χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης. Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία».

Η εξεταστική επιτροπή θα συνεχιστεί στη Βουλή αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί, όταν αναμένεται να καταθέσει εκ νέου ο Παναγιώτης Κοντολέων καθώς η συνεδρίαση διεκόπη μετά τους θυελλώδεις διαλόγους μεταξύ των μελών της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΠΑΣΟΚΣτέργιος ΠιτσιόρλαςΓρηγόρης ΔημητριάδηςΒουλήΚυριάκος Μητσοτάκηςεξεταστική επιτροπήΠαναγιώτης ΚοντολέωνπαρακολουθήσειςΕΥΠΓιάννης Ρουμπάτης