Πολιτική|18.02.2019 19:05

Νέα κόντρα ΝΔ-Γαβρόγλου για το νέο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Νικολίτσα Τρίγκα

Νέα κόντρα ξέσπασε, μεταξύ της Ν.Δ και του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με αφορμή το νέο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να μην κάνει καμία αλλαγή στο λύκειο και το εξεταστικό σύστημα με την αιτιολογία ότι είναι θέμα μηνών να διεξαχθούν εθνικές εκλογές και συνεπώς αδιανόητο να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό το σημείο, χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Σπυράκη ζήτησε από τον υπουργό «έστω και στο τέλος αυτής της διαδρομής, να καταλάβει πως δεν έχει καμία δυνατότητα να συνεχίσει να μεταδίδει αυτήν την αβεβαιότητα στις οικογένειες».

Απαντώντας ο υπουργός τόνισε ότι «είναι όντως αδιανόητο το αίτημα της Ν.Δ. να μην προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με το πρόσχημα των επικείμενων εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ακριβώς επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, καλό θα ήταν η Ν.Δ. να σταματήσει τις μικροπολιτικές στοχεύσεις, να επιδείξει ανάλογη σοβαρότητα και να μην επιδίδεται σε καταστροφολογικά σενάρια επικαλούμενη διαρροές που όντως προκαλούν ανησυχία σε γονείς και μαθητές>>.

πανελλαδικές εξετάσειςΚώστας ΓαβρόγλουΝέα ΔημοκρατίαΑΕΙ