Πολιτική|19.09.2022 12:46

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση Μαρινάκη - Ηλιόπουλου... στον «αέρα» εκπομπής - Αφορμή οι εξαγγελίες της ΔΕΘ

Newsroom

«Το να σχολιάσουμε τα οικονομικά πλέον δεν έχει και νόημα. Δηλαδή 4,5 χρόνια κυβέρνησε ο κ. Τσίπρας και ήρθε μετά από τρία χρόνια και είπε ή αντίθετα από αυτά που έκανε ή είπε αυτά που έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση. Αναφέρομαι στους διορισμούς των υγειονομικών που έχει κάνει περισσότερους και στους εκπαιδευτικούς και πράγματα που ο ίδιος προφανώς έδειξε για μία ακόμα φορά είτε ότι δεν μπορούσε να τα κοστολογήσει ή απλώς δεν τα είχε κοστολογήσει», είπε ο γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας στο OPEN τα όσα είπε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ακόμα και ο κ. Μητρόπουλος που βγήκε χθες δεν τον λες και Νεοδημοκράτη. Είναι ένας από τους υπουργούς που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να κυβερνήσει όταν έγινε πρωθυπουργός είπε πάνω από 40 μέσα στην τετραετία. Ξέρετε η αξιοπιστία κρίνεται από επιμέρους. Και από αυτά που είπε στη συνέντευξη Τύπου και από αυτά που έχουν γίνει. Εγώ θα σας πω μόνο τον τελευταίο μήνα. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουμε μέτρα που τα κοστολογούν πέντε δισ. και ύστερα βγαίνουν 20-30-40 αναλόγως τις εκτιμήσεις», συμπλήρωσε.

Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε: «Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δείχνει πρώτα απ' όλα ότι κατανοεί το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε. Το παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό περιβάλλον. Έβλεπα χθες ένα ρεπορτάζ στον σταθμό σας που έλεγε 'Καταιγίδα κρατικοποιήσεων στη Γερμανία'. Τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη; Το κράτος επανέρχεται στην Ενέργεια γιατί δεν είναι ζήτημα απλά ενεργειακής ασφάλειας, είναι ζήτημα κρατικής ασφάλειας. Και ρωτάω κάτι πάρα πολύ απλό. Είναι φυσιολογικό και ορθολογικό να δίνουμε δύο δισεκατομμύρια το Σεπτέμβριο για να συγκρατήσουμε τις τιμές τα οποία δύο δισ. βγαίνουν από τους φόρους των πολιτών και πηγαίνουν στην αισχροκέρδεια και δεν είναι φυσιολογικό με 400 εκατομμύρια να επανακτήσουμε τον δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ και να συγκρατήσουμε τις τιμές».

«Τη ΔΕΗ την αφήσαμε πολύ λιγότερο χρεωμένη από ότι τη βρήκαμε», συμπλήρωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παύλος ΜαρινάκηςΝάσος ΗλιόπουλοςΘεσσαλονίκηΔιεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκηςειδήσεις τώραΔΕΘ 2022ΔΕΘ