Πολιτική|19.09.2022 12:36

Βορίδης: Με σταυρό οι επόμενες εκλογές – Tι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με Βελόπουλο

Newsroom

Διέψευσε τα σενάρια για αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα ψηφίσουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές, ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ANT1, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε, παράλληλα, αναφορά στις πιθανότητες συνεργασίες της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο, λέγοντας ότι δεν αποκλείει τίποτα.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι «ο Πρωθυπουργός παραμένει σταθερός στην άποψη ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να αλλάζει κατά το δοκούν».

Τόνισε, επίσης, ότι το δίλημμα στις επόμενες εκλογές το δίλημμα θα είναι «Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015».  «Η κάλπη, στην απλή αναλογική, παροτρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν υπεύθυνα» σημείωσε και προσέθεσε πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι «Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015 υπό χειρότερες συνθήκες, εάν υπάρξει ένα σχήμα συνασπισμού όπως το περιγράφει ο κ. Τσίπρας, των κομμάτων της σημερινής αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη, ίσως και με Ανδρουλάκη, αν και το ΚΚΕ έχει αποκλείσει να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο».

Βορίδης: Δεν αποκλείω τίποτα για συνεργασίες

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Βορίδης είπε «εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος, μπορεί να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα».

Τέλος, αναφορικά με τα σχετικά σενάρια που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα περί αλλαγής τρόπου ψηφοφορίας, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με σταυρό και όχι με διαφορετικό τρόπο που θα επιτρέπει αργότερα να σκανάρονται τα ψηφοδέλτια για την καταμέτρηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάκης Βορίδηςειδήσεις τώραεκλογέςΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Βελόπουλος