Πολιτική|19.09.2022 14:12

Νέα επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα μετά τη ΔΕΘ: «Μέτρα χωρίς καμία σοβαρότητα και λεφτά σε όλους χωρίς μελέτες»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μέτρα χωρίς καμιά σοβαρότητα και καμιά υπευθυνότητα. «Λεφτά σε όρους χωρίς μελέτες. Καμία αξία οι υποσχέσεις, ξεπέρασε σε ανέξοδες εξαγγελίες τον εαυτό του. Θύμισε το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τόνισε και μίλησε για «αδίστακτες πολιτικές απάτες». «Ή λέει ψέματα ή υπονοεί νέα βαρύτερη φοροεπιδρομή ή προτείνει νέα μνημόνια όπως έκανε το 2014, χωρίς να μαθαίνει από τα επώδυνα λάθη του. Κανείς πολίτης δεν πήρε πειστική απάντηση για τα θέματα που τον απασχολούν», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η ΝΔ θα απευθυνθεί κοινωνία αναζητώντας ανανέωση ισχυρής εντολής, που θα εγγυάται συνέχεια και σταθερότητα. «Όλα τα υπόλοιπα θα τα διαμορφώσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Στόχος μας η ισχυρή κυβέρνηση, με ισχυρή εντολή στην πρώτη κάλπη που θα εδραιωθεί στις εκλογές της δεύτερης κάλπης, αφού ξεπεράσουμε σκόπελο απλής αναλογικής», είπε.

Σε ό,τι αφορά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναχωρεί αύριο για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. «Θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και τις στέρεες θέσεις της χώρας, ενώ στη Δεξίωση παρουσίας του Τζο Μπάιντεν, θα συνομιλήσει με σειρά ηγετών και επενδυτές», σημείωσε.

Τέλος, για τη βία στα Πανεπιστήμια υπογράμμισε ότι πάντα κάθε καταγγελία εξετάζεται πολύ προσεκτικά από αρμόδια όργανα. «Από εκεί και πέρα, μια ομάδα ανθρώπων θεώρησε καλό να στραφεί ξανά μέσα στο Πανεπιστήμιο στη Βιβλιοθήκη που δημιουργείται που αποδίδεται στην πανεπιστημιακή κοινότητα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώραΔΕΘΔιεθνής Έκθεση ΘεσσαλονίκηςΑλέξης ΤσίπραςΔΕΘ 2022Γιάννης Οικονόμου