Πολιτική|21.09.2022 16:17

Πόλεμος διαρροών ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Ράμμου στην εξεταστική και τον φάκελο του Νίκου Ανδρουλάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σύγκρουση… διαρροών ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή την κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι ο κ. Ράμμος ουδέποτε είπε ότι γνωρίζει πως καταστράφηκε ο φάκελος Ανδρουλάκη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να το… διαψεύδει. Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η ΝΔ μέσα στον πανικό της από τις αποκαλύψεις Ράμμου στην Εξεταστική προσπαθεί για μια ακόμη φορά να παραποιήσει την κατάθεση μάρτυρα έχοντας ως μόνο στόχο την συγκάλυψη. 

Και προσθέτει: «Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ η εντολή Κοντολέοντα αφορούσε την καταστροφή του μηχανήματος καταγραφής συνακροάσεων και μηνυμάτων την ίδια μέρα που κατέθεσε ο κ.  Ανδρουλάκης την καταγγελία στην ΑΔΑΕ δηλαδή 29 Ιουλίου. Σήμερα τόνισε και πάλι  ότι η ΕΥΠ  αρνήθηκε τη συνεργασία με την ΑΔΑΕ, τους ζήτησε το φάκελο δεν του τον δώσανε, ρώτησε αν έχει καταστραφεί δεν του απάντησαν επομένως είπε δεν ξέρω τι έχει συμβεί με το φάκελο. 

Άρα καταστροφή μηχανήματος στις 29 Ιουλίου και ο εγχαρτος φάκελος με όλες τις σημειώσεις αγνοείται». 

Νωρίτερα, «γαλάζιες» πηγές σημείωναν πως «έως χθες δημοσιεύματα και διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονταν σε διαβεβαιώσεις του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ραμμου περί βέβαιης καταστροφής του φακέλου Ανδρουλάκη, ο ίδιος φέρεται να απάντησε πως «Δεν μπορώ ειλικρινά να γνωρίζω αν έχει καταστρέφει ο φάκελος Ανδρουλάκη».

Παράλληλα,  ο κ. Ράμμος φέρεται κατά τη ΝΔ να είπε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή δεν έχει λάβει καμία καταγγελία για εταιρείες που εμπορεύονται λογισμικά παρακολούθησης όπως η Intellexa.

Πηγές ΝΔ: Ράπισμα Ράμμου σε όσους επιδίωξαν να εργαλειοποιήσουν την υπόθεση των επισυνδέσεων

Σε μια αναφορά του Χρήστου Ράμμου σχετικά με το γεγονός η ΑΔΑΕ έχει κάνει ελέγχους σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει αιτήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα και πως δεν βρέθηκαν στοιχεία, εμμένει η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η γαλάζια παράταξη ο κ. Ράμμος υπογράμμισε ότι εννοεί βουλευτές, πρώην βουλευτές, πρώην υπουργούς, στελέχη κομμάτων. «Έχουμε κάνει ελέγχους και στα 6 κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο και δεν έχουμε βρει τίποτα για κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν υποβάλλει αίτηση για τυχόν επισυνδέσεις της ΕΥΠ», φέρεται να είπε.

Σύμφωνα πάντα με τη ΝΔ ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η επισύνδεση ήταν νόμιμη αφού υπήρχαν όλα τα στοιχεία που ζητά ο νόμος, ενώ ξεκαθάρισε ότι «Δεν ήξερε η ΕΥΠ ότι θα κάνουμε έλεγχο, για να το συνδέσω με την καταστροφή του φακέλου»

Κατά τα γαλάζια στελέχη ο Χ. Ράμμος επιβεβαίωσε  την τοποθέτηση της Κυβέρνησης περί μη διαχωρισμού περί  πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων  και υπογράμμισε ότι κατά τον έλεγχο μας στην ΕΥΠ ως ΑΔΑΕ “δεν μας ενδιέφερε η πολιτική ιδιότητα Ανδρουλάκη αλλά το ότι ήταν Έλληνας πολίτης” όπως επίσης και  ότι ο νόμος δεν θέτει διακρίσεις για τις επισυνδέσεις σε πολιτικά πρόσωπα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑκατάθεσηειδήσεις τώραεξεταστική επιτροπήΑΔΑΕΝέα Δημοκρατία