Πολιτική|29.09.2022 15:56

Οικονόμου αδειάζει Κυρανάκη, μετά τα βέλη για την Πολυτεχνειούπολη: Εύκολη κριτική και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων

Αλέξανδρος Διαμάντης

Πλήρως άδειασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ειδικότερα, έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά Κυρανάκη δεν αρμόζει σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και η εύκολη κριτική σε όσους έχουν την ευθύνη στο πεδίο, δεν είναι συμπεριφορά που ταιριάζει σε βουλευτές της παράταξής μας. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει σχέδιο και βούληση και πετυχαίνει σημαντικά αποτελέσματα στην αναβάθμιση των πανεπιστημίων και στην ασφάλεια. Έχουμε κερδίσει σημαντικές ιδεολογικές μάχες και πετύχαμε σημαντικά πράγματα, όπως η κατάργηση του ασύλου και η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι άδικο να ασκείται κριτική και να μηδενίζεται μια σημαντική προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Οικονόμου απάντησε με την σειρά του στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας για «ρητορική παροξυσμού της Τουρκίας, που φτάνει σε επίπεδο υστερίας και έχει στόχο να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να αλλάξουμε τη στρατηγική μας». «Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους εταίρους για τις προκλήσεις της Τουρκίας και τα προβλήματα που δημιουργεί. Θα υπάρξουν δηώσεις αποδοκιμασίας προς την απαράδεκτη, αποσταθεροποιητική πολιτική της Τουρκίας», προσέθεσε.

Τέλος, για την μελέτη του καθηγητή Λύτρα, αφού υπογράμμισε ότι δεν είναι ο αρμόδιος για να κρίνει μια επιστημονική μελέτη, υποστήριξε ότι υπάρχουν επιστήμονες που την αμφισβητούν! «Η κυβέρνηση διπλασίασε τις ΜΕΘ, εξασφάλισε μονάδες και γιατρούς και από τον ιδιωτικό τομέα, έκανε ό,τι μπορούσε για να εμβολιαστεί όσο περισσότερος πληθυσμός προκειμένου να μην χρειάζεται να νοσηλευθούν στις ΜΕΘ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κωνσταντίνος ΚυρανάκηςΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώρα