Πολιτική|19.02.2019 21:16

Συγκίνηση και χαμόγελα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και με πολλά χαμόγελα έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής από τη μέχρι πρότινος υφυπουργό, Κατερίνα Νοτοπουλου, στη διάδοχό της, Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Ενα υφυπουργείο που εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί γυναικεία υπόθεση.

Πρώην και νυν υφυπουργός έκαναν σαφείς αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών, με την κ. Νοτοπούλου να σημειώνει ότι είναι πολύ περήφανη που κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο σφραγίστηκε η ειρήνη στα Βαλκάνια. 

Από την πλευρά της, η νέα υφυπουργός χαρακτήρισε ως εμβληματική τη συμφωνία, η οποία ανοίγει νέους δρόμους φιλίας και αλληλεγγύης στα Βαλκάνια που έχουν ταλαιπωρηθεί από το μίσος και τον εθνικισμό.

Αναφερόμενη στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου η Κατερίνα Νοτοπουλου τη χαρακτήρισε ως άξια και μαχητική και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα κάνει πολύ καλή δουλειά.

Από την πλευρά της η νέα υφυπουργός αναφερόμενη στην Κατερίνα Νοτοπουλου σημείωσε ότι ήταν πολύ σημαντικό το έργο της στο ΥΜΑ-Θ. 

Έκανε λόγο και για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Κατερίνα Νοτοπούλου, σημειώνοντας ότι μπορεί να μετατρέψει την πόλη σε φάρο προόδου.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Ελευθερία Χατζηγεωργίουπαράδοση-παραλαβή υπουργείουΚατερίνα Νοτοπούλου