Πολιτική|19.02.2019 21:21

Πολάκης στην ΕΡΤ: Ποτέ δεν απείλησα τον Στουρνάρα - Αυτός με εκδικείται

Newsroom

«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, κατά παραγγελία Στουρνάρα, γιατί «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Παύλος Πολάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση της μαγνητοφώνησης της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραδέχθηκε και πάλι ότι τηλεφώνησε στον κ. Στουρνάρα, όταν πληροφορήθηκε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος συνεδριάζει, για να εξετάσει τους όρους με τους οποίους έλαβε το δάνειο από την Attica Bank, που αποκάλυψε το «Πρώτο ΘΕΜΑ».

«Ουδέποτε απείλησα τον κ. Στουρνάρα. Θα φταίω να του κάνω μήνυση, αν αποδειχθεί ότι δεν τον ηχογράφησα;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «φυσικά και πήρα τηλέφωνο τον Στουρνάρα και του είπα ότι πάρα πολύ καλά κάνει και ελέγχει αν πήρα νομίμως το δάνειο» είπε. Παράλληλα ο κ. Πολάκης επέμεινε ότι του ζήτησε να ελεγχθούν και άλλα δάνεια.

«Εγώ του είπα αφού το κάνετε για μένα θα πρέπει να το κάνετε και για άλλα δύο-τρία δάνεια και αυτός μου απαντά ότι η εποπτεία είναι αλλού, στον SSM. Ότι μπορεί να ελέγξει μόνο την Attica Bank, γιατί δεν είναι συστημική» ανέφερε.

«Του είπα τι αρχιτραπεζίτης είσαι; Λέει ψέματα, μπορεί να ελέγξει τις συστημικές τράπεζες, αρκεί να πάρει τη σχετική άδεια από την εποπτική αρχή» συνέχισε. «Εμείς τον σεβασμό απέναντι στον κ. Στουρνάρα τον έχουμε αποδείξει -όταν μιλούσε για πιστοληπτική γραμμή και εμείς μιλούσαμε για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια» ανέφερε ακόμη ο κ. Πολάκης.

Αναφορικά με την προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας απάντησε πως «καλώς να ορίσετε. Εδώ είμαι, δεν φοβάμαι, είμαι καθαρός». «Με έχουν κατακρεουργήσει εδώ και τρεις μέρες τα ΜΜΕ» συνέχισε ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε: «Ποιος είναι ο κ. Στουρνάρας; Ο Πάπας της Ρώμης και δεν μπορώ να του μιλήσω;». «Με πήραν τηλέφωνο κάποιοι δημοσιογράφοι και τους είπα τι είπαμε με τον κ. Στουρνάρα» συνέχισε, ενώ υποστήριξε ότι η μεταφορά της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ «ήταν από στήθους». Τέλος επιτέθηκε στον διοικητή της ΤτΕ λέγοντας ότι ο κεντρικός τραπεζίτης έχει «εκδικητική αντιμετώπιση», μέσω του δανείου των 100.000 ευρώ.

Παύλος ΠολάκηςΓιάννης Στουρνάρας