Πολιτική|03.10.2022 14:31

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Επιστρέφει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιστρέφει - μετά από σχεδόν 10 μήνες - ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι επιστολές που απαιτούνται για την επιστροφή του βουλευτή έχουν ήδη σταλεί στο προεδρείο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε αποπεμφθεί από τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Η διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε έρθει μετά την σφοδρότατη πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τις αποκαλύψεις της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα.

Το παρασκήνιο της διαγραφής

Τα όσα είχε πει ο αποπεμφθείς βουλευτής περί «δολοφόνων» και η άρνησή του να ανακαλέσει όπως είχε αξιώσει από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της γραμματέως της Κονοβουλευτικής Ομάδας Όλγας Γεροβασίλη προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Κι αυτό διότι όπως εξηγούσαν κύκλοι της Κουμουνδούρου σε μία ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη απολογούνταν αμήχανη και εκτεθειμένη για τα στοιχεία της μελέτης που διέψευδαν τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού μέσα στη Βουλή σε σχέση με τη θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, η παρέμβαση του κ. Κουρουμπλή βοήθησε τη ΝΔ να βρει σωσίβιο στην αλλαγή της πολιτικής ατζέντας.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει τον βουλευτή συνδέεται και με το γεγονός ότι ο ίδιος αγνόησε τις συστάσεις που τούς είχε απευθύνει να είναι σοβαροί, μετρημένοι και τεκμηριωμένοι κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και ιδιαίτερα προσεκτικοί στα θέματα της πανδημίας για την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φέρεται να είχε πει ότι το κόμμα κάνει σοβαρή αντιπολίτευση που απαντά στις αγωνίες των πολιτών και δεν πατά πάνω σε θανάτους, για να καταδείξει ότι “δεν είμαστε όλοι ίδιοι”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΠαναγιώτης Κουρουμπλήςειδήσεις τώρα