Πολιτική|04.10.2022 20:49

Novartis: Ένταση στο Ειδικό Δικαστήριο και «βροχή» ερωτήσεων σε Λοβέρδο για Παπαγγελόπουλο

Newsroom

Για δεύτερη μέρα κατέθετε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη δίκη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη στο ειδικό δικαστήριο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους δικηγόρους του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης για το εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, είχε παρέμβει για να καθυστερήσει να διαβιβαστεί στη Βουλή η αναφορά που είχε καταθέσει στην εισαγγελία διαφθοράς για την μη τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis.

«Μπορώ να το πιθανολογήσω σφόδρα όμως δεν έχω στοιχεία να το αποδείξω», κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος.
Για την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ο κύριος Λοβέρδος κατέθεσε ότι «ο δόλος της ήταν καταφανής» και πώς «η αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του πρώην υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή», «κρύφτηκε στη δικογραφία της Novartis».

Ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε ερωτήσεις της Εισαγγελέως που είχαν σχέση με την ενοχοποίηση των πολιτικών ( και του Ανδρέα Λοβέρδου) στη Novartis, υπόθεση για την οποία έχει εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα, είπε:

«Αν θέλετε να πάμε εκεί, θα είμαι ο πρώτος αλλά δεν δικάζετε αυτό το σκέλος εδώ».

Ένταση σε διακοπή της δίκης

Ενταση σημειώθηκε σε διακοπή της δίκης μεταξύ των δικηγόρων των κατηγορουμένων οι οποίοι λόγω φέραν για τον τρόπο πού υποβάλλονται οι ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Κατάθεση Χριστοφιλόπουλου

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο είχαν καταθέσει την αναφορά σε βάρος του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν προχώρησε, ως όφειλε, στην τιμολόγηση των φαρμάκων «προκαλώντας βλάβη στο δημόσιο και στους ασφαλισμένους».

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε ότι δεν έχει στοιχεία σε βάρος παπαγγελόπουλου και της Τουλουπάκη σχετικά με τη μη διαβίβαση του φακέλου Κουρουμπλή στη Βουλή, αναφέροντας ωστόσο ότι η Εισαγγελία διαφθοράς θα έπρεπε αμελλητί να διαβιβάσει τον φάκελλο.

Η κατάθεση της κ. Χριστοφιλοπούλου θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

NovartisΕλένη ΤουλουπάκηΑνδρέας ΛοβέρδοςΔημήτρης Παπαγγελόπουλος