Πολιτική|07.10.2022 13:10

Καταγγελία ΚΚΕ για πρωτοφανή πρόθεση της Βουλής: Μυστική η συνεδρίαση για τα πορίσματα των υποκλοπών

Αλέξανδρος Διαμάντης

Έντονη φημολογία ότι επίκειται να πραγματοποιηθεί κλειστή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής όπου θα συζητηθούν τα πορίσματα για τις υποκλοπές έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στους διαδρόμους της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία υπό το επιχείρημα της προστασίας του απορρήτου αναμένεται να εισηγηθεί η σχετική συνεδρίαση να γίνει δίχως την τηλεοπτική κάλυψη, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές που θα πλήξουν την ασφάλεια της χώρας.

Μεθόδευση καταγγέλλει το ΚΚΕ

Σε σχετική καταγγελία προχώρησε πριν από λίγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος κάνοντας λόγο για μεθόδευση της κυβέρνησης προκειμένου να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων.

Αναλυτικά η Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, για τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές:

Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο.

Το ΚΚΕ δε θα ακολουθήσει αυτή τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι.

ΚΚΕεξεταστική επιτροπήΒουλήειδήσεις τώραπαρακολουθήσεις