Πολιτική|20.02.2019 22:25

Όλο και πιο κοντά οι εκλογές: Τα πιθανά σενάρια και ημερομηνίες

Newsroom

Με προεκλογικό «άρωμα» ολοκληρώθηκε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να «δείχνει» τον Οκτώβριο για  την διεξαγωγή των εκλογών.

Σε ότι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, σε αυτή την χρονική συγκυρία, κανείς δεν μπορεί αν είναι σίγουρος, με τους περισσότερους, μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Τσίπρας, να δείχνουν τον Οκτώβριο ως τον καταληκτικό μήνα.

Ωστόσο, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν μετά και την απόφαση να δοθεί το επίδομα ενοικίου αναδρομικά στις αρχές Απριλίου σε όλους τους δικαιούχους. Αυτή η απόφαση βάζει πολλούς σε σκέψη ότι μια πιθανή εξίσου εκδοχή είναι το τέλος της άνοιξης και πιο συγκεκριμένα τον Μάιο, όπως αναφέρθηκε στο OPEN TV.

Παράλληλα, το πολιτικό «στίγμα» του σημερινού υπουργικού συμβούλιο, είναι πως σε αυτό συμμετείχαν  δυο νέοι υπουργοί προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, με τον Αλέξης Τσίπρα να δείχνει ότι επιμένει στο «άνοιγμα» προς την κεντροαριστερά.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός μίλησε για εκλογές με προοδευτικό «πόλο» και «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα λόγια αυτά τροφοδοτούν ακόμα περισσότερο τις συζητήσεις περί νέων «μεταγραφών» που ίσως βρίσκονται υπό εξέταση από το Μαξίμου.

«Στις εθνικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη ο ελληνικός λαός θα γνωρίζει ότι αν δώσει μια ισχυρή πλειοψηφία στις δυνάμεις του προοδευτικού πόλου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα παραπάνω θα αλλάξουν στο Σύνταγμα και θα αλλάξουν σε θετική κατεύθυνση. Η χώρα θα αποκτήσει ένα ακόμη πιο προοδευτικό και ακόμα πιο προστατευτικό, για τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, Σύνταγμα. Συνεπώς, θα είναι και το Σύνταγμα ένα από τα διακυβεύματα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης», ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπραστο υπουργικό Συμβούλιο.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΥπουργικό Συμβούλιοεκλογές