Πολιτική|13.10.2022 17:41

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Σε πολιτική κόντρα εξελίσσεται η υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο – «Πυρά» ανταλλάσσουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε πολιτική κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η υπόθεση του κατ ‘ εξακολούθηση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Τα δύο κόμματα ανταλλάσσουν πυρά με αφορμή την πολιτική ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη, 53χρονου Ηλία Μίχου ο οποίος φαίνεται να είχε στενούς δεσμούς με το κυβερνών κόμμα.

Η κόντρα ξέσπασε από δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, σύμφωνα με την οποία «οποιαδήποτε καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων του Κολωνού θα πρόκειται για 'απόπειρα συγκάλυψης'». Με απόφαση της δικαιοσύνης, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Σπίρτζη, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων, Ηλία Μίχου και Ιωάννη Σοφιανίδη.

«Το γεγονός ότι το κτήνος από τον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι, είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ και έχει φωτογραφηθεί με τα μισά στελέχη του κόμματος από μόνο του δεν είναι αναγκαστικά μεμπτό, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο κ. Πατούλης, εκθείαζαν δημοσίως το ήθος του. Ωστόσο προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι Αρχές ακόμα δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων, όσο και των 213 ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο αφού είχαν δει πρώτα το πορνογραφικό υλικό, προκειμένου να ταυτοποιηθούν από ενδεχόμενα άλλα θύματα», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, μετά την παραδοχή Οικονόμου ότι ο συλληφθείς Μίχος είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο η ιδιότητά του έχει τεθεί σε αναστολή ενώ, ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι η σύζυγος του κατηγορούμενου, Ελισάβετ Λέκκα, ήταν μέλος της δημοτικής παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, από όπου και διεγράφη, αφού η μητέρα της 12χρονης την κατήγγειλε ότι τής προσέφερε χρήματα για να αποσιωπήσει την υπόθεση. Τη διαγραφή Λέκκα από την παράταξη έκανε γνωστή ο Δήμος Αθηναίων μέσω διαρροών, χωρίς να κυκλοφορήσει επίσημη ανακοίνωση.

Οικονόμου: Υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε για τον κατηγορούμενο ότι «αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας εγκληματίας. Με φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις. Και όλοι αυτοί που παίρνανε σειρά για να κακοποιήσουν αυτό το 12χρονο παιδί. Είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας, είναι θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Είναι πιθανόν όπως "πέσαμε από τα σύννεφα" για τον συγκεκριμένο άνδρα, να πέσουμε και για άλλους».

Θεοδωρικάκος: Η πολιτική χυδαιότητα και η συκοφαντία έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Σπίρτζης

Για την υπόθεση, και συγκεκριμένα για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική χυδαιότητα» από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία και οι ανακριτικές αρχές, έχοντας μια ολόκληρη κοινωνία στο πλευρό τους, διερευνούν με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα την υπόθεση των δύο κατηγορούμενων ως παιδοβιαστών, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τολμάει να μιλάει για συγκάλυψη», σημείωσε ο υπουργός και τόνισε ότι η έρευνα θα φθάσει μέχρι τέλους, ζητώντας να «σεβαστούν ότι η διαδικασία σχετίζεται με ένα βάναυσα κακοποιημένο δωδεκάχρονο παιδί». «Από σήμερα η πολιτική χυδαιότητα και η συκοφαντία έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Σπίρτζης», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σπίρτζης: Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επανάληψη της υπόθεσης Λιγνάδη

Ο τομεάρχης προστασίας του πολίτη συνέδεσε την υπόθεση του Κολωνού με την υπόθεση του διορισμένου από τη Νέα Δημοκρατία διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη. «Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μία ακόμα επανάληψη της υπόθεσης Λιγνάδη», ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καθυστερεί στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εμπλεκομένων στην υπόθεση. «Εν μέσω καταγγελιών για εμπλοκή πολλών προσώπων της υψηλής κοινωνίας, του καλλιτεχνικού κόσμου και πολιτικών προσώπων, οι Αρχές ακόμα αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία. Τα στοιχεία των 213 υποψήφιων βιαστών και δη όσων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, άρα είναι σίγουρα βιαστές», τόνισε.

ΝΔ: Ζήτησε από τον Τσίπρα τη διαγραφή Μαμουλάκη

Την οργή της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη, στο TikTok, για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Μέσα από την ανάρτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, ωστόσο, αυτό που κυρίως ενόχλησε ήταν τα hashtags που χρησιμοποίησε. Μεταξύ αυτών, και το #νδ_παιδεραστες, το οποίο είχε γίνει trend στο Twitter,  όταν άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Με την ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Χάρη Μαμουλάκη ενώ κάνει λόγο για «χυδαιότητα, αθλιότητα και πολιτική κατάντια» από μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαμουλάκης αναπαράγει στον λογαριασμό του στο Τικ Τοκ το χυδαίο χάσταγκ #νδ_παιδεραστες! Η αθλιότητα και η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ σπάνε νέα ρεκόρ! Αν ο κ. Τσίπρας δεν διαγράψει τον βουλευτή του θα αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι πισω από την εκστρατεία λασπης βρίσκεται το κόμμα του και οτι η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η πολιτική κατάντια είναι, δυστυχώς, συνώνυμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Μαμουλάκης: Αβλεψία συνεργάτη μου

Σε λάθος «που έγινε από καθαρή αβλεψία συνεργάτη στο πλαίσιο ανάρτησης ενός σατιρικού βίντεο στο TikTok», κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης.

Τι απαντά ο Μαμουλάκης στη ΝΔ

Ο κ. Μαμουλάκης απαντά και στην ανακοίνωση της ΝΔ που ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα, την αποπομπή του λόγω της «αναπαραγωγής στον λογαριασμό του στο Τικ Τοκ του χυδαίου χάσταγκ “νδ_παιδεραστές"».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαμουλάκης αναφέρει: «Το ότι ο 53χρονος ήταν προβεβλημένο μέλος της ΝΔ δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη χρήση ενός απαράδεκτου hashtag. Ήταν λάθος που έγινε από καθαρή αβλεψία συνεργάτη στο πλαίσιο ανάρτησης ενός σατυρικού βίντεο στο TikTok. Το ότι η κυβέρνηση θεώρησε το συγκεκριμένο γεγονός ως σανίδα σωτηρίας και το εκμεταλλεύεται ως εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, είναι άξιο προβληματισμού. Αν υπολογίζει ότι θα σταματήσουμε να ζητάμε τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων της λίστας της ντροπής και δη όσων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, πλανάται».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τάκης ΘεοδωρικάκοςΧρήστος ΣπίρτζηςΧάρης ΜαμουλάκηςΚολωνόςΣεπόλιαειδήσεις τώραανήλικηβιασμόςΓιάννης ΟικονόμουΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατία