Πολιτική|20.10.2022 19:31

Ανδρουλάκης στο Olympia Forum III: «Θλίβομαι για τον τρόπο που χειρίζονται την υπόθεση του Κολωνού»

Newsroom

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Olympia Forum III που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Με αφορμή την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, έκανε λόγο για εργαλειοποίηση αυτού του ανατριχιαστικού εγκλήματος από κάποιους που παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Αναφέρθηκε σε στελέχη της ΝΔ ότι δεν έχουν μέτρο στον δημόσιο λόγο και κατηγορούν το κόμμα του καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ για μη ψήφιση της αυστηροποίησης των ποινών.

«Μιλάμε για αποτρόπαια εγκλήματα τα οποία δεν μπορεί ξαφνικά να έχουν συμβεί όλα μαζί. Με την ευκαιρία του γεγονότος στον Κολωνό έχουν έρθει στην επιφάνεια κι άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα μία είναι στο Αγρίνιο, η καταγγελία έχει γίνει από το 2021 και επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτό δείχνει την αδυναμία όχι μόνο των κοινωνικών δομών του κοινωνικού κράτους αλλά και σε θέματα που αφορούν την προστασία του πολίτη και την αστυνομία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και πρόσθεσε «χρειάζεται μία επιτάχυνση όλων αυτών των προσπαθειών που πρέπει να κάνει το κράτος για να αποφύγουμε ανάλογες περιπτώσεις. Και πραγματικά θλίβομαι που μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα, τα πρώτα χειρίζονται με ακραία επικοινωνιακά εργαλεία χρησιμοποιώντας ακόμα και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις καταθέσεις του θύματος στον ψυχολόγο. Είναι απαράδεκτα αυτά τα φαινόμενα. Δείχνει μία απαξίωση της ποιότητας της δημοσιογραφίας και του δημόσιου λόγου, πρέπει να τα καταγγέλλουμε όλοι και εσείς οι δημοσιογράφοι και εμείς οι πολιτικοί, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει σε βάρος ενός 12χρονου παιδιού από μέρος της δημοσιογραφικής κοινότητας. Και επίσης από πολιτικά κόμματα».

Επιπλέον, υπογράμμισε «είναι δυνατόν να εργαλειοποιείται αυτό το έγκλημα για να κάνουν κάποιοι πολιτικό παιχνίδι στη χώρα μας; Εγώ μιλάω συνεχώς για ένα τοξικό κλίμα που διαμορφώνεται γιατί δεν θέλω να ενοχοποιώ όλα τα στελέχη των κομμάτων αλλά από συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν έχουν κανένα μέτρο στο δημόσιο λόγο. Από τη μία Νέα Δημοκρατία παιδοβιαστές και από την άλλη απάντηση στελεχών με fake news. Ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα κόμματα δεν ψήφισαν την αυστηροποίηση των ποινών που είναι ψέματα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί κάποια άνθρωποι δεν έχουν μέτρο, δεν έχουν αίσθηση του πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε και ως πολιτικοί και ως δημοσιογράφοι. Και το λέω αυτό με αφορμή αυτού του εγκλήματος διότι πρέπει όλοι μας να σταθούμε απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και να έχουμε μία παράλληλη ουσιαστική δράση ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Διότι βλέπουμε εδώ μία οικογένεια με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν για να έχουν φθάσει σε αυτό το σημείο. Πρέπει να λειτουργήσει αλλιώς το κοινωνικό κράτος. Υπάρχουν τέτοια πρότυπα λειτουργίας των κοινωνικών δομών σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ας τα ακολουθήσουμε για να περιφρουρήσουμε την κοινωνική ζωή και να μην έχουμε ξανά, να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τέτοιες απίστευτες Ενέργειες».

«Η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική real estate»

Στο οικονομικό πεδίο και συγκεκριμένα στο θέμα της παροχής φθηνής στέγης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτική real estate με τη διάθεση ακινήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες. Ο ίδιος πρότεινε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε περιοχές με πανεπιστημιακά ιδρύματα και παροχή φορολογικών κινήτρων με ρήτρα μακροχρόνιας χαμηλής μίσθωσης σε ιδιοκτήτες με κλειστά σπίτια. Και αναρωτήθηκε : «Τι σχέση έχουν αυτά που προτείνουμε εμείς με όσα κάνει ο Μητσοτάκης;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ για πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, μέτρο που εντάσσεται, όπως είπε, στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν, λέγοντας ότι τώρα η μείωση είναι δυσανάλογη σε σχέση με τις επιδοτήσεις που δίνονται.

Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα για τον βαθμό εξάρτησης της χώρας από το φυσικό αέριο, σημειώνοντας ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια δεν έπρεπε να γίνει με ένα ορυκτό καύσιμο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση συμφερόντων όσον αφορά την πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού.

Σκάνδαλο που φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη οι υποκλοπές

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «είναι ένα σκάνδαλο που φέρει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού και του Μαξίμου, κάτι που βλέπουν όλοι οι Ευρωπαίοι», σημειώνοντας ότι τελικά έμειναν όλα στο σκοτάδι, καθώς στην εξεταστική δεν εκλήθη κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Παράλληλα, τόνισε ότι το απόρρητο ίσχυσε για όλους εκτός από τον διοικητή της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ που τα είπε όλα. «Αντί να ρίξουν φως, έριξαν σκοτάδι», σχολίασε.

«Αγωνίζομαι για να μην ξανασυμβεί αυτό σε κανέναν πολιτικό», δήλωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη πανευρωπαϊκής προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος των παράνομων λογισμικών καθώς υπονομεύεται η ελευθερία. Παράλληλα, έθεσε και μία νέα διάσταση στην υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθήσεις και predator είναι ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που ακουμπάει και τους δύο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΚολωνόςβιασμός