Πολιτική|25.10.2022 12:00

Ελληνοτουρκικά: «Πόλεμος» και για το κουλούρι - «Είναι οθωμανικό σνακ αιώνων»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο τουρκικός Τύπος καταγγέλλει ότι «τα κουλούρια» [σσ. simit] προστέθηκαν στην προσπάθεια της Ελλάδας να οικειοποιηθεί τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας.

Η ιστοσελίδα «Olivemagazine.gr» ετοίμασε ένα περιεχόμενο με τίτλο «Τα πιο φρέσκα και τραγανά κουλούρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Στο δημοσίευμα αναφέρθηκε «πανέμορφο μέσα στην απλότητά του, το κουλούρι είναι μια από τις παλαιότερες ελληνικές διατροφικές συνήθειες. Εύκολο, φθηνό και χορταστικό. Η μυρωδιά του ψημένου σουσαμιού είναι ανακουφιστική».

Ωστόσο, παραλείφθηκε ότι το κουλούρι με σουσάμι είναι ένα οθωμανικό σνακ αιώνων, γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Ή 3 παιδιά ή επίδομα δεν έχει», λέει τώρα η τουρκική κυβέρνηση

Το αίτημα του Ερντογάν για «τουλάχιστον 3 παιδιά» συμπεριλήφθηκε ως προϋπόθεση στο πακέτο κοινωνικής στήριξης.

Η Ντεριά Γιανίκ, υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, ανακοίνωσε ότι 300 χιλιάδες TL θα παρασχεθούν ως στεγαστική στήριξη σε γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι απεβίωσαν. Ωστόσο, για να λάβουν την υποστήριξη, υπάρχει η προϋπόθεση «να έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά κάτω των 18 ετών».

Πλέον, τα «τρία παιδιά» προϋπόθεση για κρατική στήριξη στην Τουρκία.

Ο Κατ Στήβενς χαρίζει την κιθάρα του στον Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στη συναυλία του Γιουσούφ Ισλάμ, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Βρετανός μουσικός, κυπριακής καταγωγής που γεννήθηκε με το όνομα Στήβεν Δημήτρης Γεωργίου, ασπάστηκε το Ισλάμ το 1977 και άλλαξε το όνομά του από Κατ Στήβενς σε Γιουσούφ Ισλάμ δύο χρόνια αργότερα.

Ο Ερντογάν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν στη συναυλία.

Ο Yusuf Islam, ο οποίος ερμήνευσε πολλά από τα αξέχαστα τραγούδια του στη συναυλία, έμεινε στη σκηνή για περισσότερο από μία ώρα.

Ο Ερντογάν χάρισε στον Γιουσούφ Ισλάμ ένα βάζο (ο Γιουσούφ τον ευχαρίστησε στα τουρκικά) κι αντίστοιχα ο Γιουσούφ Ισλάμ χάρισε στον Ερντογάν την κιθάρα, με την οποία έπαιξε χθες το βράδυ.

Ο Ερντογάν παίρνει την κιθάρα και κάνει ότι την παίζει.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕλλάδακουλούριαΤουρκίαειδήσεις τώραελληνοτουρκικές σχέσειςτουρκικά ΜΜΕ