Πολιτική|31.10.2022 13:47

Κώστας Γαβράς για «πολιτική συστράτευση» με Τσίπρα: «Ίσως εκφράστηκα κακώς - Για μένα παραμένει αυτός που πρόδωσε τον ελληνικό λαό»

Newsroom

Σε διευκρινιστική δήλωσή του ο Κώστας Γαβράς, απαντώντας στα δημοσιεύματα που τον θέλουν σε πολιτική συστράτευση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζει, «ίσως εκφράστηκα κακώς, ασαφώς, ανεπαρκώς».

«Μαθαίνω ότι μου αποδίδεται πολιτική συστράτευση με τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάντα απέφευγα να πω στους ψηφοφόρους ποιον να ψηφίσουν, στην Ελλάδα ή αλλού. Αν έτσι ερμηνεύτηκαν τα λόγια μου, τα μετανιώνω. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Ίσως εκφράστηκα κακώς, ασαφώς, ανεπαρκώς. Ή τα λόγια μου παρερμηνεύτηκαν. Εννοούσα ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη στις εκλογές. Για μένα, ο Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρόδωσε τον ελληνικό λαό μετά το Δημοψήφισμα, με τη βοήθεια της Δεξιάς».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «Στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σε έναν κόσμο που οδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη».

Τέλος, υπογραμμίζει πως η «παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα "Ενήλικες στην Αίθουσα", με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των Ελλήνων πολιτικών».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΚώστας ΓαβράςΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώρα