Πολιτική|31.10.2022 20:00

Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για τη θέση της ελληνικής οικονομίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον - «Αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας»

Newsroom

Με ένα μήνυμα στο Twitter αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πιστεύουμε στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα που προσελκύει περαιτέρω ξένες επενδύσεις. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο», έγραψε ο πρωθυπουργός και παρέθεσε ένα διάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, η Ελλάδα έχει επιτύχει τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου σε ό,τι αφορά στη βελτίωση του θεσμικού και οικονομικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με την ανάλυση του οργανισμού Economist Intelligence, με δεδομένες τις μεταβολές στο «κλίμα» της διεθνούς οικονομίας, η Ελλάδα έχει ανεβεί 16 θέσεις στον πίνακα βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Η χώρα μας εμφανίζεται στην κορυφή του καταλόγου με τις χώρες που έγιναν περισσότερο φιλικές προς τις επενδύσεις και το επιχειρείν, βελτιώνοντας τη θέση της κατά 16 βαθμίδες σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2019.

Στην ίδια κατάταξη, η Ελλάδα προηγείται σε σχέση με κράτη όπως το Κατάρ, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α. Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, στην πρώτη θέση παραμένει η Σιγκαπούρη, όσον αφορά τις προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης κατά τα επόμενα 5 χρόνια, Ακολουθούν Καναδάς και ΗΠΑ. Πίσω από κράτη όπως η Ινδία και η Ινδονησία βρίσκεται η Κίνα, καθώς η αυστηρή πολιτική μηδενικής ανοχής στον κορονοϊό εμποδίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στη μελέτη αναφέρθηκε μέσω ανάρτησης στο Twitter και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. «Η Ελλάδα πρώτη ανάμεσα στους μεγαλύτερους νικητές: Σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2019, η χώρα μας βελτίωσε τη θέση της κατά 16 βαθμίδες. Αυτή η σημαντική άνοδος αντανακλά μεν το πόσο χαμηλό ήταν το σημείο από όπου ξεκίνησε, ταυτόχρονα όμως καταδεικνύει τα αποτελέσματα της φιλο-επιχειρηματικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της πλειοψηφίας, με τις μεταρρυθμίσεις, τις περικοπές των φόρων και την αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα», σημειώνει.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςεπενδύσειςειδήσεις τώραTwitter