Πολιτική|10.11.2022 13:56

Οικονόμου: «Απαντάμε θεσμικά στην προσπάθεια για νέους διχασμούς στη χώρα» - Τι είπε για τις εκλογές

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Δεν θα επιτρέψουμε νέους διχασμούς»: Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Στόχος των αποκαλύψεων, όπως είπε, είναι να εξυπηρετηθούν «τα σχέδια του κ. Τσίπρα και ορισμένων ιδεοληπτικών γύρω του».

«Απάντησή μας είναι η θεσμικότητα, η αλήθεια θα αναδειχθεί όπως προβλέπουν οι θεσμοί», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «θα κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο γιατί το απαιτεί η συνείδησή μας και διότι δεν έχουμε το δικαίωμα η κοσμογονία που συντελείται, να μείνει στη μέση».

Ο κ. Οικονόμου, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχουν τοποθετηθεί με μεγάλη σαφήνεια για το θέμα, με συγκεκριμένες απαντήσεις και ανακοινώσεις». «Επιδίωξή μας είναι θεσμικά να διερευνηθούν όλα και να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση. Δεν θα επιτρέψουμε την επιχειρούμενη προσπάθεια δηλητηριασμού της ατμόσφαιρας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις εκλογές σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του εκλογικού χρόνου δεν έχει αλλάξει και δεν επηρεάζεται από την υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Όμως μας προβληματίζει ο κλιμακούμενος διχασμός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση έχει μια σταθερή προσήλωση στην υλοποίηση των προγραμματικών της δεσμεύσεων. Γίνεται μια προσπάθεια να καταστήσουν μονοθεματικό το θέμα στις δημόσιες συζητήσεις είτε για τα κακόβουλα λογισμικά είτε για τη νόμιμη επισύνδεση από την ΕΥΠ του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση, προφανώς καλώντας και όσους εμπλέκονται σε αυτήν», είπε.

 

Τέλος, για την προσφυγή στον Άρειο Πάγο της Όλγας Γεροβασίλη επισήμανε ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει την προσφυγή στο Δικαιοσύνη όλων όσων έχουν να συνδράμουν στην έρευνα και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώραΑλέξης Τσίπραςπαρακολουθήσεις