Πολιτική|11.11.2022 23:33

ΥΠΕΞ για απελευθέρωση Χερσώνας: «Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας»

Newsroom

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την απελευθέρωση της περιοχής της Χερσώνας στην Ουκρανία από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση 

«Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση της πόλης της Χερσώνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, πόλης με ελληνική ονομασία, της οποίας διετέλεσαν Αρχιεπίσκοποι, στα τέλη του 18ου αιώνα, διαδοχικά ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Νικηφόρος Θεοτόκης.

Η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών»

Σηκώθηκε η ουκρανικά σημαία στη Χερσώνα

Τα στρατεύματα της Ουκρανίας που μπήκαν στην απελευθερωμένη πλέον πόλη της Χερσώνας την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Κιέβου, έγιναν δεκτά εν μέσω πανηγυρισμών από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συγκλονισμένοι είδαν ξανά τη σημαία της πατρίδας τους να υψώνεται στα σημεία όπου πριν από λίγες ώρες έβλεπαν μόνο ρωσικά λάβαρα.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες νίκες του Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής ενώ αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πριν από μόλις έναν μήνα κήρυξε την περιοχή της Χερσώνας μόνιμο τμήμα της ρωσικής επικράτειας.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα», δήλωσε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram. «Επιστρέφουμε στη Χερσώνα. Από τώρα, οι υπερασπιστές μας βρίσκονται στις στους δρόμους που έχουν πρόσβαση στην πόλη. Όμως οι ειδικές μονάδες βρίσκονται ήδη στην πόλη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανίαυπουργείο Εξωτερικώνειδήσεις τώρα