Πολιτική|14.11.2022 10:27

Νέο δημοσίευμα του Inside Story: Η σύνδεση Krikel-Intellexa και πώς η κυβέρνηση βοήθησε την εγκατάσταση στην Ελλάδα

Newsroom

Την άμεση σύνδεση των εταιριών Krikel και Intellexa αποκαλύπτει, σήμερα, με νέο δημοσίευμά του το insidestory.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Τάσος Τέλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου, αναδεικνύεται η σχέση των δύο εταιριών και παρουσιάζονται στοιχεία που δείχνουν ότι ο επιχειρηματία Γιάννης Λαβράνος και η εταιρία Intellexa είναι άμεσα συνδεδεμένοι. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται στο χρόνο εγκατάστασης της Intellexa στην Ελλάδα ενώ αναφέρεται και στους τρόπους που η κυβέρνηση βοήθησε αυτή την εγκατάσταση.

«Το πιο ενδιαφέρον εύρημα όμως σε αυτές τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, το οποίο φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το inside story, είναι η κίνηση χρήματος μεταξύ Κρίκελ και Intellexa. Oι δύο εταιρείες είχαν τουλάχιστον μια συναλλαγή τον Ιούλιο του 2020 (τον ίδιο μήνα που αγοράζονται τα πρώτα ψευδεπίγραφα domains για την παγίδευση και παρακολούθηση στόχων με Predator εντός Ελλάδας): Στις 22/7/2020 εμφανίζεται ένα έμβασμα 155.000 ευρώ από την Intellexa μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών (SEPA) στην Κρίκελ και την ίδια μέρα ένα ισόποσο εξερχόμενο από την Κρίκελ στην Intellexa», αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα το ρεπορτάζ του insidestory.

Παράλληλα, τίθενται σοβαρά ζητήματα για την διαδικασία που ακολούθησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία τον Ιούλιο παρέδωσε την έκθεσή της στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, σχετικά με την δική του παρακολούθηση με Predator, υποστηρίζοντας ότι δεν βρήκε καμία σύνδεση του Δημοσίου με την εταιρία Intellexa.

«Ο δημοσιογράφος, στην αναφορά που έκανε στην ΕΑΔ τον Μάιο, είχε ζητήσει από την αρχή να προχωρήσει σε άρση τραπεζικού απορρήτου όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση εταιρειών, δηλαδή των Intellexa, Apollo Technologies, Hermes Technologies, Feroveno και Κρίκελ. Κάτι που η αρχή δεν έκανε στον ελλιπή έλεγχό της στις εταιρείες αυτές. Αν είχαν συσχετιστεί οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών μεταξύ Intellexa και Κρίκελ και μεταξύ της Κρίκελ με εταιρείες συμφερόντων Φέλιξ Μπίτζιου (δηλαδή του μετόχου της Intellexa), τότε θα είχε προκύψει η ακριβής εικόνα, πράγμα που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν ήταν στις προθέσεις της ΕΑΔ», σημειώνει το inside story.

Στο ρεπορτάζ υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η αγορά του Predator «κρύφτηκε» μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ και πως το κακόβουλο λογισμικό λειτουργούσε σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παρακολουθήσειςκυβέρνησηειδήσεις τώρα