Πολιτική|23.02.2019 07:17

Καταγγελία ΚΙΝΑΛ: «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους δανειολήπτες»

Φώφη Γιωτάκη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, µε την κατηγορία ότι κοροϊδεύει τους δανειολήπτες κατεβάζοντας νόµο που δεν θα προστατεύει στην πράξη την α’ κατοικία κάνει το Κίνηµα Αλλαγής.

Την ίδια στιγµή το Κίνηµα Αλλαγής διατηρεί υψηλούς καταγγελτικούς τόνους για το σύνολο της ασκηθείσας από την κυβέρνηση κοινωνικής πολιτικής, εστιάζοντας στις επιδοµατικού χαρακτήρα παρεµβάσεις και στην, όπως επισηµαίνουν, παντελούς απουσίας ολοκληρωµένου σχεδιασµού για την προσέλκυση επενδύσεων και την αντιµετώπιση της ανεργίας.

Εν αναµονή, πάντως, της κατάθεσης στη Βουλή του νοµοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασµούς, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιών-γυρολόγων προχωρεί σε απαράδεκτη κοροϊδία των δανειοληπτών» και προσθέτουν ότι ο υπό διαµόρφωση νόµος: «Αντικαθιστά τον Ν. 1869 του ΠΑΣΟΚ, µε ένα πλαίσιο που δεν προστατεύει στην πράξη την α’ κατοικία από τους πλειστηριασµούς. Γιατί πέρα από τα πολλά επικίνδυνα σηµεία που πρέπει να διευκρινιστούν, η ισχύς της “προστασίας” αποκλειστικά για το 2019 εξυπηρετεί µόνο τις προεκλογικές ανάγκες “προστασίας” του ΣΥΡΙΖΑ από την οργή των πολιτών». Σύµφωνα µε τη Χαριλάου Τρικούπη, µόνη λύση είναι η υιοθέτηση της ολοκληρωµένης πρότασης νόµου που το Κίνηµα Αλλαγής έχει καταθέσει στη Βουλή, για την αποτελεσµατική προστασία των µικρών και µεσαίων δανειοληπτών.

Στη Θεσσαλονίκη

Το σίγουρο είναι ότι µε την επιστροφή της κυρίας Γεννηµατά από τη Μαδρίτη και το Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλδηµοκρατών, το Κίνηµα Αλλαγής θα συνεχίσει το «µπρα ντε φερ» µε τον ΣΥΡΙΖΑ, µε φόντο τις έντονες διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και τις περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Πρώτος «σταθµός» είναι τη ∆ευτέρα η Θεσσαλονίκη, όπου η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής θα µιλήσει σε προσυνεδριακή εκδήλωση µε τίτλο «Η Μακεδονία στο επίκεντρο», και δεύτερος «σταθµός» η Κρήτη, όπου θα περιοδεύσει στον Νοµό Ηρακλείου. Περιοδείες µε αφορµή εκδηλώσεις του Κύκλου Ιδεών κάνει και ο επικεφαλής του, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επίσης βρίσκεται αυτές τις µέρες στη Βόρεια Ελλάδα. Σε ερώτηση δηµοσιογράφου στη ∆ράµα για το αν ήταν τώρα η σωστή στιγµή οι δύο γειτονικές χώρες να διευθετήσουν τις µεταξύ τους διαφορές µε την υπογραφή διεθνούς συµφωνίας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε µεταξύ άλλων: «Η στιγµή, το momentum, ήταν σωστό και γι’ αυτό η Ελλάδα µπορούσε να επιτύχει πολύ καλύτερες ρυθµίσεις για την ιθαγένεια, τη γλώσσα, τη χρήση των µονολεκτικών όρων “Μακεδονία”, “Μακεδόνας”, “µακεδονικός”, την εσωτερική χρήση του σύνθετου ονόµατος και τη νοµικά αναγνωρισµένη χρήση των ιστορικών αφηγήσεων».

κυβέρνησηδανειολήπτεςΚΙΝΑΛ