Πολιτική|17.11.2022 12:17

Νίκος Δένδιας: Η πρώτη δήλωση μετά το διπλωματικό επεισόδιο - Μίλησε για τη δωρεά εμβολίων

Newsroom

Την πρώτη του δήλωση μετά το διπλωματικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στην Τρίπολη πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αφότου προσγειώθηκε στη Βεγγάζη, όπου θα συνεχίσει κανονικά τις προγραμματισμένες του συναντήσεις. Συγκεκριμένα, μίλησε κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής για τη δωρεά 30.000 εμβολίων κατά του κορονοϊού στον λιβυκό λαό.

«Οφείλω να πω ότι η πραγματικότητα γύρω από το αεροδρόμιο είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που είδα πριν από σχεδόν τρία χρόνια, όταν βρέθηκα εδώ για πρώτη φορά. Και πάλι όμως, οι ανάγκες εξακολουθούν να υπάρχουν στη Λιβύη και στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τη λιβυκή κοινωνία, έφερα μαζί μου 30.000 δόσεις εμβολίων COVID-19 για να προστεθούν στις 200.000 δόσεις που έχουμε ήδη χορηγήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Και θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Ελλάδα είναι πάντα πρόθυμη και ικανή να σας δώσει όσες δόσεις εμβολίων μπορείτε να απορροφήσετε. Η ελληνική κοινωνία θεωρεί την υγεία ως δημόσιο αγαθό και όλοι οι άνθρωποι του κόσμου έχουν δικαίωμα σε αυτήν.

Και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ. Και, όταν έρθω ξανά εδώ, ελπίζω να δω αυτό το αεροδρόμιο σε αυτή τη χώρα σε ακόμη πιο προχωρημένο στάδιο».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεμβόλιαΝίκος ΔένδιαςΤρίποληΛιβύη